Ak Parti Osmangazi Yeni İlçe Binasında İlk Toplantısını Yaptı

AK Parti Bursa İl Başkanlığı’nın eski binasına geçen AK Parti Osmangazi İlçe Başkanlığı, tadilatın ardından teşkilatla bir araya geldi.

Ak Parti Osmangazi Yeni İlçe Binasında İlk Toplantısını Yaptı
Teşkilatla yeni binada yapılan ilk toplantıya AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın da katıldı.

Toplantının gündemi ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın kentsel dönüşüm projesi için Yıldırım’a geleceği miting oldu. AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Cihat Çini, “Şu anda özellikle dış dünyada kritik bir sürece girdik. Mısır ve Suriye ‘de yaşananlar gerçekten bizleri derinden üzen olaylar. Bu olaylarda Türkiye şu anda dünyaya adeta kafa tutar hale geldi. Çünkü Başbakanımız dik duruşunu Türkiye içinde değil, dış dünyaya karşı da gösteriyor. Bu süreç içerisinde de Başbakanımız teşkilatının ve halkının kendisine olan desteğini görmek istiyor. Bu da bu gibi toplantılar ve mitinglerdir. 46 ilde başlatılacak kentsel dönüşüm projesi için Başbakanımızın Mevlana Mahallesi’nde düzenleyeceği mitinge Osmangazi teşkilatı olarak olağanüstü katılım sağlayalım” dedi.

Osmangazi İlçe Başkanlığı’nın yeni binasının hayırlı olmasını dileyen AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, Bursa’da mitingleri belirleyici ilçelerin başında Osmangazi ve Yıldırım’ın geldiğini belirterek, “Osmangazi iyi hareket ederse, iyi organize olursa o miting iyi olur. Osmangazi biraz kenarından köşesinden dolaşırsa o işten bir şey çıkmıyor. Tecrübelerim hep bunu gösteriyor. En son Kent Meydanı’nda düzenledikleri miting Bursa siyasi tarihinin en büyük mitingi oldu. Bunu da sizler başardınız. Osmangazi gerçekten samimi bir şekilde asıldı ve o gün konjonktür de uygundu. Mitinge 100 binden fazla kişi katıldı, kalabalığı meydan almadı” diye konuştu.

Miting öncesi Başbakanın özel kalemiyle 3 kez telefonla görüştüğünü ifade eden Sedat Yalçın, “Başbakanımızın dünyaya esas açıklamasını Bursa’dan yapacağı bildirildi.

Dünyaya sesleneceği mitingde oradaki kalabalığın kendisine o konuşmayı yapma heyecanını vermesini istediğini aktarıldı. Ben de özel kalemine, Bursa teşkilatlarının bunu başarabilecek güçte olduğunu ilettim. Sıradan bir temel atma törenine gitmiyoruz; tarihi bir ana şahitlik etmeye gidiyoruz Bunun ilimizde olması önemli, Başbakanın Bursa’ya inandığını ve güvendiğini gösteriyor. Bizler de inşallah onu mahcup etmeyeceğiz.”
Kaynak: İHA