"Yarımada Doğal Kalsın" Eylemi

Karaburun Yarımadası Ortak Yaşam Platformu üyeleri, Karaburun Yarımadası'nda kurulmak istenen rüzgar enerji santrallerine, balık üretim çiftliklerine ve taş ocaklarına tepki amacıyla, ilçe merkezinden kent merkezine yürüyüş düzenledi.

KOYAP üyelerinin yanı sıra, bazı sivil toplum örgütleri ile Karaburun köylülerinin de katıldığı tepki eyleminde, ilçe merkezinden sabah saatlerinde yola çıkan grup yaklaşık 104 kilometrelik güzergahı yürüyerek Konak Meydanı'na ulaştı.

Grup adına açıklama yapan Zuhal Okuyan, Karaburun'da yüzyıllardır küçük köylü tarımının, nergiz yetiştiriciliğinin ve keçi besiciliğinin uygun koşullarda yapılmaya çalışıldığını ifade etti.

İlçeye birden balık çiftlikleri ve rüzgar enerjisi santrellerinin geldiğini bildiren Okuyan, "Rügar enerjisini temiz bilirdik ama insana rağmen insanların göç etmesini isteyen enrji temiz değildir. Karaburun'da her taraf taş ocağı olmaya başladı.

İzin versek her evin arka bahçesine taş ocağı kurulacak. Sadece Karaburun değil tüm yarımada bu tehlikeyle karşı karşıya" dedi.

Eyleme destek veren Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer ise "Coğrafyamız ve doğamız ortak. Ancak güç birliği yaparsak başarabiliriz. Doğanın yok edilmesine karşı ortak hareket etmeliyiz" diye konuştu.

Eyleme, CHP İzmir Milletvekilleri Musa Çam ve Hülya Güven de katıldı.

İzmir Müzisyenler Derneği ise eyleme seslendirdikleri parçalarla destek verdi.

Kaynak: AA