Symbol Kocaeli'nin Kredi Finansmanı Odeabank'tan

İSTANBUL - Odeabank Genel Müdürü Hüseyin Özkaya, 200 milyon dolar yatırımla tamamlanması planlanan "Symbol Kocaeli" projesinin, şehrin modern portresini daha da zenginleştireceğini belirterek, "Sektörde, uzun vadeli finansmanda da Odeabank farkı hissedilecek" dedi.

Odeabank, Marmara bölgesinin önemli ticaret merkezlerinden Kocaeli'nin en büyük karma komplekslerinden "Symbol Kocaeli" için Kavanlar İnşaat ile kredi anlaşmasına imza attı.

Symbol Kocaeli'de Medicalpark Grubu Medicalpark Kocaeli Hastanesi'yle, Hilton Worldwide Hampton by Hilton markasıyla yer alacak. Turkmall tarafından gerçekleştirilen Symbol Kocaeli'nin, mimari Nova Sultani oldu. Kongre merkezinin işletmeciliği ise bu alanda uzman uluslararası firmalarla yapılacak olan "çözüm ortaklığı" şeklinde gerçekleştirilecek.

Odeabank'ın 105 milyon dolar finansman sağladığı projenin toplam maliyetinin ise 200 milyon doları bulması bekleniyor. Symbol Kocaeli'nin 2015 yılının 2'nci çeyreğinde tamamlanması hedefleniyor.

Toplantıda konuşan Odeabank Genel Müdürü Hüseyin Özkaya, Symbol Kocaeli projesinin, bankacılığın her segmentinde olduğu gibi proje finansmanında da büyük adımlar atacaklarının ve çıtalarını yükselttiklerinin bir kanıtı olduğunu söyledi.

Odeabank'ın, sektörde 15 yıl sonra aldığı ticaret izni ve gösterdiği başarılı grafik ile yükselen Türk bankacılığına olan inancın göstergesi olduğunu ifade eden Özkaya, projenin özellikle Kocaeli ve çevresinde büyük istihdam yaratacağını kaydetti.

Özkaya, "Symbol Kocaeli'nin toplamda 2 bin 600 kişilik istihdam hedefiyle bölgeyi şahlandıracağına inanıyoruz. 200 milyon dolar yatırımla tamamlanacak olan projemiz Kocaeli'nin modern portresini daha da zenginleştirecek" diye konuştu.

-"Projemizi yapı sektörünün geldiği son teknolojiler ile gerçekleştireceğiz"

Kavanlar İnşaat Üst Yöneticisi Cengiz Kavan ise şirket olarak, Türkiye milli hasılasının yüzde 18'ini tek başına üreten, nüfus yoğunluğu açısından Türkiye'nin 2'inci büyük ili olan Kocaeli'nde 40 yıldır inşaat sektöründe varolduklarını söyledi.

Turkmall Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Levent Eyüboğlu ise Türkiye sanayisinin kalbi olarak nitelendirdiği Kocaeli'nin kalkınma hamlesi içinde Symbol Kocaeli'nin önemli bir yer tutacağına dikkati çekerek, "Projenin yalnız Kocaeli'nin değil, Sakarya, Yalova, Düzce, Bolu gibi çevre illerin sosyal yaşamının daha da zenginleşmesinde büyük rol oynayacağına inanıyorum" diye konuştu.

-Medical Park olarak, önümüzdeki 2 yıl içinde 7 büyük hastane daha yapacağız"

Medical Park Hastaneler Grubu Genel Müdürü Semih Dinç de grup olarak 1995-1996 yıllarında özel sağlık sektörüne girdiklerini ve sağlık konusunda Türkiye'nin yüzde 8'ine hizmet verdiklerini kaydetti.

Özel sağlık alanında en büyük özel hastane olduklarını ifade eden Dinç, "Önümüzdeki 2 yıl içinde 7 büyük hastane daha yapacağız. Yıllardır Türkiye'den Avrupa ve Amerika'ya tedavi için giderdi insanlarımız. Artık böyle bir durum olmadığı gibi Avrupa'dan, Orta Anadolu'da bir kent nüfusu kadar hasta baktığımızı söyleyebilirim. Bunların hepsi de Türk değil yabancı hasatlar da var. Sağlık turizmi ile cari açığı kapatarak, sağlık alanında bir cazibe noktasına gelmeyi hedefliyoruz. Symbol Kocaeli içindeki hastanemiz 43 bin metrekare alan içinde yar alacak ve üniversite hastanesi haline gelecek" şeklinde konuştu.

Proje tanıtımı için düzenlenen basın toplantısına Odeabank Genel Müdür Yardımcısı Erol Sakallıoğlu ve Hilton Worldwide Türkiye Geliştirme Direktörü Pogda Demircan ve Ever Grup Genel Müdürü Mehmet Metin Gürler de katıldı.

Kaynak: AA