Suşehri'den Kısa Kısa

SİVAS - Suşehri ilçesine alabalık yem fabrikası kurulacak.

Suşehri Belediye Başkanı Sedat Sel, Çamlıgöze Barajı'nda kafeste alabalık üreten tesisleri gezdi, işletme yetkilisi Ahmet Sermet'ten bilgi aldı.

Suşehri'nin her geçen gün hizmetlerle değiştiğini ve geliştiğini söyleyen Sel, "2009 yılında 40 kafesle alabalık üretimine başlayan tesisimizin, 150 kafesle yurt içi ve yurt dışına alabalık göndermesi bizleri mutlu etmektedir. Özellikle yurdun yüzde 7 alabalık ihtiyacının bu tesisten karşılanması da önemli" diye konuştu.

İşletme yetkilisi Sermet ise alabalık yem fabrikasının 2014 yılında açılması için çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini belirtti.

Tesis yakınına yapılacak yem fabrikasının 3 bin metrekare alana sahip olacağına değinen Sermet, fabrikada günlük 60-70 ton alabalık yemi üretileceğini ve yaklaşık 50 kişiye istihdam sağlanacağını ifade etti.

-CHP Sivas Milletvekili Özdermir, Suşehri'de

CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir, Kılıçkaya Barajı Sosyal Tesisleri'ni gezerek, Sedat Sel'den bilgi aldı.

Tesislerde bulunan "Şehr-i Su 2" gezinti teknesiyle baraj gölünde gezinti yapan Özdemir, güzel projelere imza atan belediye başkanlarına ihtiyaç olduğunu söyledi.

Partinin değil, hizmetin daha önemli olduğunu vurgulayan Özdemir, "Suşehri Belediye Başkanı Sedat Sel de güzel projeler gerçekleştirmiş. Özellikle baraj tesisleri insanların dinlenebileceği, Sivasla özdeşleşmiş güzel bir mekan olmuş" ifadesini kullandı.

Daha sonra "Şehr-i Su 2" gezinti teknesiyle Akıncılar ilçesine giden Özdemir'i burada Akıncılar Belediye Başkanı Mevlüt Albayrak ve çok sayıda partili karşıladı.

Kaynak: AA