Su Ürünleri Kontrol İı Denize İndirildi

Ordu İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Musa Sağlam, su ürünleri kontrol ve denetim hizmetlerinde kullanmak üzere müdürlüğe tahsis edilen teknenin denize indirildiğini söyledi.

Su Ürünleri Kontrol İı Denize İndirildi
Teknenin Müdürlüğe İçel İli Karaduvar Balıkçı Barınağı'ndan treylere yüklenerek getirildiğini belirten İl Müdürü Sağlam, “‘ ’Balıkçı Gemisini Avcılıktan Çıkaranlara Yapılacak Destekleme Tebliği' kapsamında avcılıktan çıkartılan İçel İl Müdürlüğü'ne kayıtlı 12,1 metre uzunluğundaki Aşiyan isimli balıkçı teknesi, Su Ürünleri Kontrol ve Denetim hizmetlerinde kullanılmak üzere müdürlüğümüze tahsis edilmiştir. Söz konusu tekne müdürlüğümüz imkanları ile İçel İli Karaduvar Balıkçı Barınağı'ndan treylere yüklenerek Perşembe Kışlaönü Balıkçı Barınağı'na getirilmiş, burada gerekli bakım ve onarım yapılarak denize indirilmiştir” dedi.

İlin Bir deniz kenti olduğunu ifade eden Sağlam, “Bilindiği üzere, 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu’nun 33 üncü maddesi ile su ürünlerinin, deniz ve iç suların koruma ve kontrolü ile yetkilendirilen kurumlardan biride Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığıdır. İlimizin bir deniz kenti ve önemli bir balıkçılık merkezlerinden biri olması nedeniyle denetim ve kontrollerin etkinliğinin ve caydırıcılığın arttırılması, böylece sürdürülebilir avcılığın devamının sağlanması amacıyla denizde kontrol ve denetim Müdürlüğümüze ait Yunus-7 isimli kontrol teknesi ve yeni su ürünleri kontrol teknesi ile beraber yapılacaktır” diye konuştu.

Kaynak: İHA