Siirt’te Mısır’da Yaşanan Katliam Protesto Edildi

Siirt’te 26 sivil toplum örgütü, Mısır’da yaşanan katliamı protesto etti.

Siirt’te Mısır’da Yaşanan Katliam Protesto Edildi
‘Erdemliler Platformu’ adı altında bir araya gelen yaklaşık 26 sivil toplum örgütünün üyeleri, Güres Caddesi’nde toplandı. Mısır’daki darbeciler aleyhine sık sık slogan atan grup adına açıklama yapan Edebiyat Sanat ve Kültür Araştırmaları Derneği (ESKADER) Siirt İl Temsilcisi Zekeriya Butur, masum insanları acımasız bir şekilde katleden Mısır’ın darbe zihniyetini ve buna göz yumanları kınadıklarını söyledi.

Butur, “Bugün Mursi’yi, İhvan’ı yalnız bırakmak demek Mısır’ı firavunun uşaklarına teslim etmek demektir. Bugün Mursi’yi, İhvan’ı yalnız bırakmak demek Ortadoğu intifasını kesintiye uğramak isteyenlere fırsat vermek demektir. Dün Taksim’de, bugün Kahire’de yaşanan İslam düşmanlığı görüntülerini onaylamak demektir. Bugün Mursi’yi ve İhvan’ı yalnız bırakmak demek, Şam’ı, Küdüs’ü, Kahire’yi ABD, İsrail ve yandaşlarına teslim etmek demektir. Buradan sesleniyoruz; seçilmiş iktidarın temsilcisi olan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi derhal serbest bırakılmalıdır. Mısır’da, Suriye’de, Filistin’de, Arakan’da, dünyanın birçok yerinde Müslümanlar Allah dedikleri için zulüm altındadır. Darbeyi destekleyen Amerika, İsrail, Suudi Arabistan ve Körfez ülkelerini bir kez daha lanetliyoruz. Hepimiz darbenin bu ülkenin tahrikleri sonucu gerçekleştiğini çok iyi biliyoruz. Tüm Müslümanları emperyalist Amerika ve Ortadoğu’daki işbirlikçilerinin gerçek yüzünü görmeye bir kez daha davet ediyoruz” dedi

Siirt milletvekilleri Afif Demirkıran, Osman Ören, Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili F. Özgür Çalapkulu ve çok sayıda vatandaşın da destek verdiği protesto eyleminde Necmettin Çiçek tarafından okunan duanın ardından grup sessizce dağıldı.
Kaynak: İHA