Şarkışla'dan Kısa Kısa

Kızılay Şarkışla şubesi 400 üniversite öğrencisine 250 lira nakdi yardımda bulunacak.

Kızılay Şarkışla şubesi başkanı Yavuz Şükrü Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kızılay'ın eğitimin de yanında olduğunu söyledi.

Bu yardımın bir defaya mahsus olmak üzere yapıldığını belirten Yılmaz, "İlçemizden okumak için yurdun dört bir yanına giden, ancak maddi durumu iyi olmayan 400 Şarkışlalı öğrencimize bir defaya mahsus olmak üzere 250 lira eğitim yardımında bulunacağız. Bu yardımdan faydalanmak isteyen öğrencilerimiz bu imkandan faydalanabilmeleri için okullarına devam eden veya yüksek okula kaydını yaptırmış olan öğrencilerimiz, öğrenci belgeleriyle birlikte Kızılay kimsesizler evine şahsen müracaat etmeleri yeterli olacak" diye konuştu.

Yılmaz, yardımların yönetim kurulunun yapacağı değerlendirmelerin ardından yapılacağını ifade etti.

-LYS' de dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi

Şarkışla Kaymakamlığı, 2013 Lisans Yerleştirme Sınavları'na giren ve çeşitli branşlarda ilçede derece yapan 13 öğrenciyi ödüllendirdi.

İlçe genelinde en yüksek puanı alan üç öğrenci tablet bilgisayarla ödüllendirilirken, diğer öğrenciler de esnafların sponsorluğunda altın ve çeşitli hediyelerle ödüllendirildi.

Kaymakam Davut Gül, öğrencilere başarılarından dolayı teşekkür etti.

Şarkışla'daki eğitim çıtasının her geçen yıl biraz daha yukarı çıktığını belirten Gül, "Güzel bir başlangıç yaptınız. Sınav sonucunda puanlarınıza baktığımda aranızda fazla bir fark yok, neredeyse hepiniz aynı puanlara sahipsiniz. Sizi tebrik ediyor, sizi yetiştiren ailenize ve öğretmenlerinize teşekkür ediyorum" ifadesini kullandı.

Gül, konuşmasının ardından öğrencilere hediyelerini verdi.

Kaynak: AA