Odunpazarı'ndan Kısa Kısa

ESKİŞEHİR - Odunpazarı Belediyesi, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi ve Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırmalar Kurumu tarafından hayata geçirilen "Fenin Araştırıcı Doğasını Anlıyorum" adlı proje kapsamında çalışmaların devam ettiği bildirildi.

Odunpazarı Belediyesinden yapılan açıklamada, 4 hafta sürecek projeye, başarılı ve imkanları kısıtlı 120 ortaokul öğrencisi katılıyor. Projeyle, fen bilimlerine ilişkin bilgilerin ve kavramların, öğrencilere, daha anlaşılır, somut ve daha çok öğrenciyi merkeze alan etkileşimler yoluyla aktarılmasını sağlamak amaçlanıyor. Bu sayede; klasik öğrenme metotlarının dışında, günlük yaşantıdan ve deneyimlerden beslenen bir öğrenme ortamının sunulması hedefleniyor.

Bu noktadan hareketle, çeşitli etkinlikler düzenlenecek olan projede, doğa kampı ve gezisi Şehr-i Derya Parkı'nda gerçekleştiriliyor.

Geleceğin fen mucitleri Şehr-i Derya Parkı'nın doğal ortamında usta öğreticilerin öncülüğünde farklı bilimsel konu ve alanlarda gözlem ve uygulamalar gerçekleştirerek bilime olumlu bir bakış açısı kazanarak merak ettikleri doğa olaylarını birebir görerek öğrenecekler.

Öğrenciler, yeşil ve mavinin hakim olduğu doğal ortamda bilimsel araştırmalar yapmanın keyfini yaşadıklarını dile getirdi.

-Erenköy Mahallesi'ndeki park çalışması

Odunpazarı Belediyesinin, vatandaşların yeşil ile iç içe olmalarına imkan sağlamak amacıyla park yapım çalışmalarına tüm hızıyla devam ettiği açıklandı.

Park Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmalarda, Erenköy Mahallesi Kafkaslar Sokak üzerinde yapılan çalışma ile 690 metrekare alana yapılan parkta, oturma alanları, çocuk oyun grupları, spor aletleri ve yürüyüş yolunun bulunacağı, mahalle sakinlerinin isteklerine uygun olarak düzenlemeler yapılacağı bildirildi.

Kısa zamanda bitirilmesi planlanan çalışmalarda, Erenköy Mahallesinde yaşayan vatandaşların yeşilin ve sporun dinlendirici etkisine kavuşmaları amaçlanıyor.

-Rengarenk kuklalar Atlıhan'da

Odunpazarı Belediyesi Atlıhan El Sanatları Çarşısı'nda üretilen "Ahşap Pinokyo Kuklalar", yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.

Lületaşından sorkun çömleğine, camdan seramiğe, Odunpazarı kiliminden kukla yapımına kadar birçok el sanatına yeninden hayat veren tarihi Odunpazarı'nın en çok dikkati çeken değerlerinden birinin de "Ahşap Pinokyo Kuklalar" olduğu bildirildi.

Masa kuklası ve ipli kukla olmak üzere iki çeşit olarak üretilen Ahşap Pinokyo Kuklalar özellikle çocuklarına güzel bir sürpriz yapmak isteyen aileler tarafından büyük ilgi görüyor.

Odunpazarı'nı ziyaret eden yerli ve yabancı turistlere rengarenk bir kukla şöleni sunan Atlıhan esnafı, ahşap kuklaların çocuklar için en sağlıklı oyuncak olduğunu dile getirdi.

Kaynak: AA