Mısırda Darbe Karşıtlarına Yönelik Katliam

ŞIRNAK - Şırnak Gazeteciler Cemiyeti'nce, Mısır'da yaşanan katliama herkesin tepki göstermesi gerektiği belirtildi.

Şırnak Gazeteciler Cemiyeti'nden yapılan açıklamada, darbe karşıtlarına yönelik katliamın insanlıkla bağdaşmadığı bildirildi.

Mısır'da ve Suriye'de gerçekleştirilen katliamların, insanlık için bir utanç tablosu olduğu kaydedilen açıklamada şöyle denildi:

"Kan, ölüm ve gözyaşının kol gezdiği Mısır ve Suriye bugün insanlık için bir utanç tablosu oluşturmaktadır. Demokrasi, insan hakları ve insanca yaşamaya vurulmuş bir bıçak olarak tarihin sayfalarında yer alacak bu utanç aslında dünya ülkelerinin zulme, ölüm ve haksızlığa ne kadar seyirci kaldığının bir göstergesidir. Dünya ülkelerinin bu vahşet karşısında sessiz kalması ve insanlığın bunun için gereken adımı atmaması kabul edilemez bir durumdur. Dün Suriye'deki ölümlere neredeyse alkış tutacak olan güçler bugün Mısır sokaklarında cansız yatan bedenler için de alkış tutmaya hazır hale gelmiştir. Cuntacıların darbe, öldürme ve yıldırma politikaları ile ele geçirmeye çalıştığı Mısır sokaklarında bugün binlerce cansız beden yatmaktadır ve Mısır'da ne olduğu konusunda tam sağlıklı bir bilgi alınmamaktadır. Ayrıca masum sivillerin yanı sıra olaylarda gazetecilerin de öldüğü yönünde bilgiler alındı. Bu zulme karşı sessiz kalmanın suça ortak olma anlamına geldiği düşüncesi ile hareket ediyor ve 'insanım' diyen herkesi bu olaylara tepki göstermeye davet ediyoruz.''

Kaynak: AA