Mısır'da Darbe Karşıtlarına Yönelik Katilam

MARDİN - Memur -Sen Mardin Şube Başkanı Mustafa Aydın, Mısır'da darbe karşıtlarına yönelik katliamı lanetlediklerini belirtti.

Aydın yaptığı yazılı açıklamada, silahsız, sivil ve barışçıl gösterilerin üzerine kurşun yağdırmanın bir insanlık suçu olduğunu,Mısır'daki katliamın, başta BM Güvenlik Konseyi ve Avrupa Birliği olmak üzere uluslar arası kuruluşların değerler açısından iflas ettiğinin göstergesi olduğunu kaydetti.

Mısır'da darbeye ve zorbalığa direnenler sadece Mısır'ın siyasi tarihi açısından değil, tüm insanlık için daha şimdiden destan yazıldığını kaydeden Aydın şunları söyledi:

"Sivil, silahsız ve barışçıl mücadeleyi sürdüren Mısır halkına karşı çağdaş Firavunluğa soyunan General Sisi'nin bu katliamlarına sessiz kalan, ikircikli tavır sergileyen ve hatta destekleyen tüm kişi, ülke ve güçleri lanetliyoruz. Şurası çok açık; Bu direniş, Mısır halkını aşıp tüm dünya mazlumlarının ve hakkını arama mücadelesi verenlerin direnişidir. Bu direniş kırılmamalı ve amacına mutlaka ulaşmalıdır. Yüz yıllık makus talihimizi yenerek gerçek anlamda bağımsızlık, özgürlük ve hukuk ekseninde irademize sahip çıkma mücadelesidir bu. Hepimiz, her yerde ve meşru olan bütün yollarla Mısır halkının bu meşru, haklı ve onurlu mücadelesine katkıda bulunmalıyız."

Kaynak: AA