Madalyaları Gören Kılıç, Bisiklet Hediye Etti

Samsun’un Terme ilçesinde bisiklet sporu ile uğraşan 36 yaşındaki Ali Çakır’ın elde ettiği başarıları gören Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç bisikletçiye sahip çıkarak ilk olarak, profesyonel yarışçıların kullandığı bir bisikleti kendisine hediye etti.

Madalyaları Gören Kılıç, Bisiklet Hediye Etti
Yaklaşık iki hafta önce Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç çeşitli açılış törenlerine katılmak için Samsun’un ilçelerine ziyaretlerde bulunmuştu. Bu ilçeler arasında ziyaret ettiği Terme’de madalyaları ile birlikte Suat Kılıç’ı ziyaret eden bisiklet sporcusu 36 yaşındaki Ali Çakır, bakandan destek sözü aldı.

Çok pahalı olan bisiklet sporunda özellikle profesyonel bisikletçilerin kullandıkları bisikletlerin fiyatları el yakıyor. Daha öncesinde Terme Belediyesi tarafından kendisine hediye edilen dağ bisikleti ile yarışlara katılan Ali Çakır, en son mayıs ayında Manisa’da düzenlenen tırmanış yarışında 30 yaş üzeri master A kategorisinden birincilikle dönmüştü. Bisiklet alanında bu zamana kadar 18 madalya ve kupa kazanan Çakır’a son destek Suat Kılıç’tan geldi. Kılıç, Çakır’ın elde ettiği başarılar üzerine Samsun Geçlik ve Spor İl Müdürlüğü vasıtasıyla sporcuya, uluslararası yarışlarda kullanılan bir bisiklet hediye etti.

Yaptığı yardımdan kaynaklı Bakan Suat Kılıç’a minnettar olduğunu belirten sporcu, “Bisiklet sporu çok pahalı bir spor ve bu alanda en büyük sorunumuz destek. Özellikle uluslararası yarışlara katılabilmek için ciddi sponsora ihtiyacımız oluyor. Bu alanda bizlere destek olunmasını istiyoruz” dedi.

Birçok farklı kulüp üzerinden ya da kişisel olarak yarışlara katıldığını belirten Çakır, gelecek yıl uluslararası bir yarış olan Cumhurbaşkanlığı yarışına da katılacağını açıkladı.

Kaynak: İHA