Karaduman’dan Mısır’da Yaşananlara Tepki

AK Parti Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman, Mısır’da yaşananlara tepki gösterdi.Karaduman, açıklamasında “Mısır’daki demokrasi ayıbı” dedi.

Karaduman’dan Mısır’da Yaşananlara Tepki
30 Haziran 2013 tarihinden bu yana Mısır’da darbe yoluyla demokratik ve sivil yönetime el konulduğunu hatırlatan Metin Karaduman, Mısır’da yaşananlara tepki gösterdi. Sivil halka yönelik yapılan saldırıları kınayan Karaduman, açıklamasında şöyle dedi:

“Kardeş Mısır darbe yoluyla demokratik ve sivil yönetimine el koyulmuştur. Ülkede darbe karşıtları, yaklaşık bir aydır Kahire'nin iki ana meydanında oturma eylemi düzenliyordu. Bu şekilde uluslararası karar organları kendi meşruiyetlerini eritiyorlar. Demokrasi ve uluslararası meşruiyet adına ne varsa, Mısır'daki darbeye sessiz kalınarak heba ediliyor. Her şeyden önemlisi darbeye karşı demokrasi adına sokağa çıkmış insanlara, ateş açılması karşısında 'susan bir dünya' meşruiyetle, hukukla, demokrasiyle tüm bağını koparmaya doğru ilerlemektedir. Batının desteğiyle bizi en çok üzen ve yaralayan ise Mısır'daki katillere karşı sessiz kalan ve hatta çeşitli yollarla onları destekleyen İslam ülkeleri yöneticileri olmuştur. Bu masumların kanı onların da eline bulaşmıştır. Mısırlıların haklı ve demokratik taleplerine kanla ve kurşunla karşılık veren darbeciler sadece tarih önünde değil, insanlığın vicdanı karşısında da hesap veremeyecektir. Açıkça görülmektedir ki uluslararası toplumun Mısır'da demokrasiye ve anayasal meşruiyete sahip çıkmak yerine, askeri darbeye destek vermesi ve bundan önceki katliamlara sessiz kalması, bugünkü müdahale için mevcut idareyi cesaretlendirmiştir.”

Göstericilere karşı yapılan kanlı müdahalelerin derhal durdurulması gerektiğini ifade eden Başkan Metin Karaduman, "Mısır bir an önce normalleşmeli ve asla bir iç savaşa müsaade edilmemeli” dedi.

Kaynak: İHA