İzmirli Engellilerden 'kukla' Şov

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Agora Rotary Kulübü ve İzmir Uluslararası Kukla Günleri işbirliğiyle gerçekleştirilen ‘Kukla Yapımı Kursu’ Havagazı’ndaki atölyede başladı.

İzmirli Engellilerden 'kukla' Şov
“Engelsizmir 2013 Kongresi” etkinlikleri kapsamında açılan kursa katılan engelliler, ürettikleri rengarenk kuklalarla gizli kalmış yeteneklerini sergiledi.
İzmir, engellilerin toplumsal yaşama daha etkin katılımını hedefleyen “Engelsizmir 2103 Kongresi”ne birbirinden renkli etkinliklerle hazırlanıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde düzenlenen, Agora Rotary Kulübü ve İzmir Uluslararası Kukla Günleri’nin desteklediği “Kukla Yapımı Kursu”na katılan engelliler, başarılı çalışmalarıyla dikkat çekiyor. 25 Ağustos’a dek sürecek kursta, Devlet Tiyatroları Sanat Teknik Müdürü Hakan Dündar’ın yanı sıra, Bulgaristan’dan gelen Varna Devlet Kukla Tiyatrosu’nda görevli profesyonel kukla yapımcıları Ventsi Marashliev ve Adriana Dobreva da öğretici olarak görev yapıyor.

İzmir Uluslararası Kukla Günleri Koordinatörü Selçuk Dinçer, engellilerin sorunlarına dikkat çekmek ve duyarlılık yaratmak amacıyla düzenledikleri etkinliğin, giderek gelişen kukla sanatı adına da katkı sağlayacağına inandıklarını söyledi.

Tarihi Havagazı Fabrikası’nda düzenlenen kukla yapımı kursunda üretilen birbirinden güzel kuklalar, 82. İzmir Enternasyonal Fuarı çerçevesinde Kültürpark’ta açılacak Engelsizmir 2013 standında sergilenecek.

Uluslararası “Engelsizmir 2103 Kongresi” ise 30 Ekim-03 Kasım 2013 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.
Kaynak: İHA