İzmir'de Ameliyat Sonrası Ölüm

İZMİR - İzmir'de özel bir hastanede bel fıtığı ameliyatı olan Atike Vural, operasyondan bir gün sonra yaşamını yitirdi.

Vural'ın ailesi ölümde hastanenin kusurunun bulunduğunu öne sürerken, hastane yetkilileri ise ameliyat sonrası hastanın sağlık durumunda bir sorun olmadığını, ölüm nedeninin otopsi ile belirleneceği bildirildi.

İzmir'de özel bir hastanede bel fıtığı ameliyatı geçiren Atike Vural, operasyondan 23 saat sonra hastanedeki odasında fenalaşarak yaşamını yitirdi.

Vural'ın ailesinin ölümde hastanenin kusuru bulunduğunu iddiaları üzerine, hastaneden yapılan açıklamada ise olayın ameliyatla bağlantısının olmadığının düşünüldüğü belirtildi.

Ameliyat öncesi yapılan incelemede, operasyona engel bir durum olmadığının saptandığı bildirilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Ameliyat sırasında bir sorun yaşanmamış ve başarılı geçen ameliyatın ardından hasta narkozun etkisinden çıktıktan sonra odasına alınmıştır. Doktorların ve hemşirelerin belli aralıklarla yaptıkları takiplerde de hastada bir sorunla karşılaşılmamıştır. Olayın ameliyat kaynaklı olmadığının düşünülmektedir. Çünkü tüm veriler normal görünüyor. Kesin sonuç otopside ortaya çıkacaktır. Ölüm nedeninin karın bölgesindeki aort damarındaki yırtılmadan kaynaklandığını düşünüyoruz. Ameliyata bağlı bir komplikasyon bu kadar saat sonra ortaya çıkmaz."

Kaynak: AA