İnegöl Eğitim Kampüsü'nde Kayıtlar Başlıyor

Türkiye’nin çok büyük projelerinden bir olan Bursa İnegöl Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampüsü'nde kayıtlar başlıyor.

İnegöl Eğitim Kampüsü'nde Kayıtlar Başlıyor
Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampüsünde incelemelerde bulunan Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk, kampüsü Türk eğitimine bağışlayan hayırsever sanayici Mehmet Yıldız’a teşekkür etti

2005 yılında başlayan mesleki eğitim kampüsünde sona doğru yaklaşıldığını belirten Baştürk"Zaman zaman bazı aksaklıklar oldu. Ama büyük ve kapsamlı bir inşaat. 305 dönüm arazi üzerinde çalışma yapılmakta. 25 ayrı bina var. Sosyal tesisler, kültür tesisleri ve sportif tesislerle birlikte mükemmel bir tesis. İnegöllü vatandaşlarımızın bir kısmı burayı gezip gördüler ama ben bütün ilçe halkına kampusu gezmelerini diliyorum" dedi.

İnegöl’e dev bir eser kazandırıldığını belirten Mehmet Baştürk, "Bu sadece İnegöl’e değil, bölgeye hizmet edecek dev bir tesis. Dolayısıyla okullar bölgesi oluştu. Bu yıl mutlaka burada eğitime başlamak istiyoruz. Hayırseverimiz, özel idaremiz bu konuda gayret gösteriyor. Gece gündüz burada çalışma yapıyoruz. Lise 1 öğrencilerimizin Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampusuna kayıtlarını yapacağız. Önümüzdeki hafta itibariyle kayıtlarımız başlayacak. Binaların donatımlarıyla ilgili de tüm finansman ilçemize aktarıldı. Tüm donanımların da siparişleri verildi.

Önümüzdeki hafta temizlik bittiğinde, büro açıp kayıtları alacağız. İlçe halkımıza da seslenmek istiyorum. Eğer kaliteli bir eğitim alınacaksa, mesafe çok önemli değil. Kaldı ki, "İlim Çin’de bile olsa öğrenin" sözü var. İlim Çin’de de değil, İnegöl’de. İnanıyorum ki önümüzdeki yıllarda buraya talep çok olacak ama herkes kayıt yaptıramayacak. Çünkü, Anadolu bölümleriyle, atölyeleriyle çok önemli bir kampus olacak. Bu yıl kayıt yaptıracaklar şanslı olacaklardır. Kampusun ilk öğrencileri ve ilk mezunları olacaklar. Bu yıl için hedef bin öğrenci" diye konuştu.

Sevim yıldız Mesleki Eğitim Kampusu ile İnegöl'ü 2023’e hazırlayan bir projeye imza atıldığını ifade eden Baştürk, "Biz de İlçe Milli Eğitim olarak buraya çok mesai harcadık. İnanıyorum ki, bu yapılan İnegöl camiası adına çok hayır getirecek. Burası İnegöl’ün, Bursa’nın değil Türkiye’nin çok büyük projelerinden bir tanesi" şeklinde konuştu.

Basın mensuplarının resmi açılışın ne zaman yapılacağına ilişkin sorusunu Baştürk, "Doğalgaz ve Telekom’la ilgili çalışmalar devam ediyor. Buranın resmi açılışının yapılması için kampusun tamamen bitmesi gerekiyor. Tüm özellikleriyle faaliyete geçmesi gerekir. Kaldı ki, hayırseverimizin de tüm çalışmalarını 31 Aralık 2013 tarihi itibariyle tamamlaması hedeflenmektedir. 31 Aralık’tan sonra uygun bir tarihte açılışı gerçekleştirilir" diye yanıtladı

Kaynak: İHA