Eskişehir'deki Silahlı Kavga

ESKİŞEHİR - Eskişehir'de dün iki inşaat şirketi çalışanları arasında "alacak-verecek" meselesinden çıkan, 1 kişinin öldüğü, 1 kişinin yaralandığı silahlı kavgaya karıştığı iddiasıyla aranan ve Bursa'da yakalanan 3 kişi, Eskişehir'e getirildi. Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Huzur Mahallesi'ndeki Toplu Konut İdaresi Başkanlığı şantiyesinde çıkan silahlı kavgada, Mehmet Türkoğlu'nun öldüğü, Hayrettin Türkoğlu'nun ağır yaralandığı kavgayla ilgili polis, olayın şüphelileri olarak tespit ettiği O.A., M.E.,E.K. ve İ.E'yi yakalamak için çalışma başlattı.

Kavga sonrası şüphelilerin kaçtığı aracın Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde geçiş yaptığını Plaka Tanıma Sistemi'nden tespit eden polis, Bursa Emniyet Müdürlüğü ekipleriyle yapılan çalışma sonucunda O.A, M.E. ve E.K'yi olayda kullanılan bir adet tabancayla birlikte Bursa'da yakaladı.

Eskişehir'e getirilen şüphelilerin sorgusunda, olayın meydana geldiği TOKİ inşaatının çevre düzenleme işini O.A, M.E, E.K ve İ.E'nin sahip olduğu taşeron firmanın yaptığı, maktul Mehmet Türkoğlu ile kardeşi Hayrettin Türkoğlu ve M.P'nin taşeron firmada çalıştığı öğrenildi.

İş karşılığında ödenecek para miktarı konusunda taşeron firma sahipleriyle işçiler aralarında anlaşmazlık çıktığı, şantiye içerisinde çıkan tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonucu şüphelilerden O.A'nın ruhsatsız tabancasıyla Mehmet Türkoğlu, Hayrettin Türkoğlu ve M.P'ye ateş ettiği tespit edildi.

Mehmet Türkoğlu'nun yaşamını yitirdiği, Hayrettin Türkoğlu'nun ağır yaralandığı ve M.P'nin ise yara almadan kurtulduğu olayla ilgili şüpheliler O.A, M.E. ve E.K, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Kaynak: AA