Edirne’de Tekstil İşçilerinden Grev

Toplu iş sözleşmelerinden sonuç alamayan Türkiye Tekstil Örme ve Giyim Sanayi İşçileri Sendikası’nın (TEKSİF) grev kararının ardından Edirne’de de işçiler greve gitti.

Edirne’de Tekstil İşçilerinden Grev
Kapıkule yolu üzerindeki fabrika önünde toplanan işçiler, işyeri girişine grev pankartı astılar

TEKSİF Edirne Şube Başkanı Şaban Girgin yaptığı açıklamada, kriz döneminde işçilerin fedakarlık yaptığını, sıranın işverene geldiğini belirtti.

Gece saat 02.30’a kadar İstanbul’da işverenlerle anlaşmayı beklediklerini dile getiren Girgin, “El ele greve çıkıyoruz. 30 işyeri ve işletmede 12 bin üyemizi kapsayan 1 Nisan 2013 tarihinden geçerli olacak 23. dönem grup toplu iş sözleşmesi görüşmeleri uyuşmazlık ve arabulucu safhalarından geçti ancak olumlu bir sonuç alınamadı. Bu aşamada muhatabımız olan Türkiye Tekstil Sanayi İşverenleri Sendikası’nın tutumu yüzünden grev kararı almak ve uygulamaya geçmekten başka çare kalmadı. Tekstil ve konfeksiyon sektörü kriz dönemlerini işçilerin anlayışlı ve fedakar tutumu sayesinde başarı ile atlattı. Sektörün krizde olduğu 2000'li yılların başlarında anlayış göstererek ikramiyelerde yaptığımız fedakarlık söz verilmesine rağmen bugün arttırmak bir yana eski haline bile getirilmek istenmemektedir. Kısacası 3 yıllık grup toplu iş sözleşmemizin yenilenme aşamasında muhatabımız olan Türkiye Tekstil Sanayi İşverenleri Sendikası ile 6 ayı bulan görüşmelerden istenen sonuç alınamamıştır” dedi.

TEKSİF Edirne Şube Sekreteri Mehmet Kafa da, işverenin dört ikramiye, kıdem ücreti, mesai ücreti ve ücret zamlarına karşı çıktığını ifade ederek, “İşveren sendikası bu son derece haklı isteklerimizi kabul etmeyerek bizlere greve çıkmaktan başka çare bırakmamıştır. Kanuni hakkımızı kullanarak bu sabahtan itibaren grevimizi başlatıyoruz. Biz işçi arkadaşlarımızın evlerine fazladan bir ekmek götürmesinin mücadelesini yapıyoruz” diye konuştu

Kaynak: İHA