‘Doğal Gaz Hatları Sağlam’

SAMGAZ tarafından, yaşanan sel felaketi neticesinde doğal gaz arzının durdurulmasını gerektirecek herhangi bir kaçak olmadığı bildirildi.

‘Doğal Gaz Hatları Sağlam’
SAMGAZ İşletme ve Tesisat Müdürü Murat Aras tarafından; Samsun’da, 08 Ağustos 2013 tarihinde yaşanan ve metrekareye 205 kilogram yağış düştüğü tespit edilen sel felaketinden sonra SAMGAZ ekipleri tarafından şehir giriş istasyonu ve şehir içi istasyonlar da dahil olmak üzere tüm istasyonların süratle kontrol edildiği, doğal gaz dağıtım şebekesinde doğal gaz arzının; can ve mal emniyetini tesis etmek maksatlı; durdurulmasını gerektirecek herhangi bir kontrolsüz ve önlenemeyen sorunun tespit edilmediği bildirildi.

Yapılan açıklamada, kamu hizmeti veren başta sağlık, güvenlik, lojman ve misafirhane gibi binaların herhangi bir sorun yaşamaması ve doğal gaz arzlarının durmaması adına ön kontrollerin tamamlanarak; doğal gaz arzının devamlılığının sağlandığı bilgisine yer verildi.

3,5 gün süren Ramazan Bayramı öncesinde olası doğal gaz kaçağı riskleri göz önünde bulundurulup gerekli tüm işletme, ölçüm ve güvenlik tedbirlerinin alınmasından dolayı, bölgede şu an için tespiti ve bildirimi yapılan herhangi bir doğal gaz kaçağı bulunmadığını bildiren Aras, “Doğal gaz şebekelerinde kaçak kontrolü için özel donanımlı araçlarımız ve lazer ölçüm ekipmanlarımız ile birlikte uzman ekiplerimiz tarafından gerekli kontroller sürekli olarak yapılmaktadır” dedi.

Aras, Samsun genelinde, 52 bin 311 metre çelik dağıtım hattı, 684 bin 624 metre dağıtım hattı imalatı, 1 adet 280 bin sm3/h Gelemen MS-A istasyon imalatı, 80 bin sm3/h Tekkeköy RMS-A istasyon imalatı, 17 adet 5 bin sm3/h bölge regülatör imalatı, 27 adet Müşteri istasyon imalatı, 25 bin 22 adet servis kutu montajı ve 114 bin 825 adet sayaç montajı yapılarak doğal gaz arzı sağlandığını ifade ederek, “8 Ağustos 2013 tarihinde hasar gören noktaların tespitine ivedi olarak başlanmış, bu güne değin yapılmış imalatlarımız tek tek kontrol edilmiş ve 09 Ağustos 2013 tarihinde hasar tespit işlemleri tamamlanarak kayıt altına alınmıştır” şeklinde konuştu.

Tamamlanan hasar tespit işlemleri neticesinde, yaşanan sel felaketinden dolayı 58 ayrı cadde ve sokakta doğal gaz hatlarının üzerinin açıldığının gözlemlendiğini söyleyen Aras, “Personellerimiz gözetiminde Test Makina Sanayi ve Ticaret Ltd.Şti. ve Ova İnşaat Taahhüt Turizm Doğal Gaz Elektrik Ticaret ve Sanayi Ltd.Şti. marifeti ile bakım ve onarım faaliyetlerine devam edilmektedir” diye konuştu.

Aras açıklamasını şöyle tamamladı: “Şehrimizde yaşanan şiddetli yağış sebebi ile doğal gaz hatlarında oluşan hasar tamiratları süratle tamamlanarak güvenli doğal gaz arzı sağlanmaya devam edilecektir. Yaşanan doğal afetten dolayı Samsun halkına geçmiş olsun dileklerimizi sunarız.”
Kaynak: İHA