Des’ten Mısır Tepkisi

Diyarbakır Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) İl Başkanı Eyüphan Kaya, Mısır’daki darbe ve katliamla ilgili açıklama yaptı.

Des’ten Mısır Tepkisi
DES Diyarbakır İl Başkanı Eyüphan Kaya yaptığı açıklamada, Mısır’daki darbe ve darbecilerin sebep olduğu katliamı lanetlediğini söyledi.

Kaya, "Herşeye rağmen hayat güzeldir deyip, zulme boyun eğemezsiniz. Haksızlığa tepki göstermek şerefli insanların boyun borcudur. Bu uğurda can veren, kan veren insanlara Allah rahmet etsin ki bunların insanlık adına birer kahraman olduğunu tarih takdir ederek yazıyor. Mısır halkının medeni, haklı direnişi örnek bir mücadele tarzıyken, dünyanın takdirini kazanırken bunların üzerine ateş açanlara lanet olsun. Bir kınamayla da olsa mazlumdan yana taraf olduğunu beyan etmeyen edemeyen BM, NATO, Arap Ligi neye hizmet ediyorlar, ne güne duruyorlar? Hayretle, ibretle izliyoruz. Bu örgütleri ve pasifize olmuş yönetimini kınıyoruz. İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) bir an evvel Dışişleri Bakanları düzeyinde bir araya gelerek bir tavsiye kararı almalı, bir ani operasyonla sisi ve ekibi Mısır’dan çıkarılmalı, gayri meşru bu hükümet dağılmalı ve istişareyle bir geçici hükümet kurularak en geç altı ay zarfında genel seçimlere gidilmelidir. Başka türlü bu ülkeye huzur zor gelir kanaatindeyiz. Allah’ım, Sisi ve onun zihniyetinde olan insanları kahr-u perişan eyle, ihvani Müslimin ve ümmeti Muhammed’e sabrı cemil nasip et, diğer İslam ülkelerinde de Müslümanları bu mürtet kimselerin şerrinden koru ya Rabbi. Türkiye cumhuriyetine, hükümetine ve hükümetin başında olan Başbakana güç ve kudret ihsan eyle, İİT’nin Cumhurbaşkanları, Başbakanlar ve Dışişleri, İçişleri Bakanları düzeyinde bir araya gelerek bu tür sorunlarla ilgilenmeleri ve etkileyici kararlar alacağı günleri görmeyi nasip eyle, ümmeti Muhammed’e adalet ve huzur adına bir nefes aldır ya rabbel alemin" dedi

Kaynak: İHA