Çiftçilerden "gecikmeli" Tarla Talebi

ŞANLIURFA - Toprak reformuyla 1978'de kendilerine verilen ve 12 yıl boyunca kirasını ödedikleri tarlaların 1990 yılında ellerinden alındığını iddia eden yaklaşık 200 kişilik grup, Şanlıurfa-Akçakale karayolunu trafiğe kapattı.

Şanlıurfa-Akçakale karayolunun 30. kilometresindeki Yardımcı köyü yol ayırımında toplanan çiftçi grubu ellerinde çeşitli pankartlarla slogan atarak oturma eylemi yaptı.

Yolu yaklaşık 1 saat ulaşıma kapatan ve uyarıları dikkata almayan gruptakilerle güvenlik güçleri arasında zaman zaman gerginlik yaşandı.

Burada açıklama yapan grup üyeleri "1978'de toprak reformu kararıyla kendilerine verilen tarlaların 12 yıl boyunca kirasını ödediklerini, 1990 yılındaki kararla tarlaların ellerinden alındığını" iddia etti. Daha önce kendilerinin olan tarlalarda 23 yıldır işçi konumunda çalıştıklarını ve yetkililerin durumu çözmesini istediklerini anlatan eylemciler, aksi taktirde yol trafiğe açmayacaklarını belirtti.

Kapatılan yol nedeniyle uzun araç kuyrukları oluştu. Çok sayıda jandarma ve çevik kuvvet ekibinin sevkedildiği bölgede, yetkililerin görüşmeleri sonunda gruptakiler yolu trafiğe açtı.

Daha sonra gruptan seçilen 5 kişi, yetkililerle görüşmek üzere il merkezine götürüldü.

Kaynak: AA