Çankaya’da Gürültüye Geçit Yok

Çankaya Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’ne bağlı Gürültü Denetim Birimi ekipleri, ilçe sınırları içerisinde yer alan işyeri ve kurumlardaki denetimlerine aralıksız devam ediyor.

Çankaya’da Gürültüye Geçit Yok
Sosyal hayatın yoğun olarak yaşandığı ve gündüz nüfusu 2,5 milyonu aşan ilçe sınırlarında ve kent merkezi niteliğindeki Kızılay bölgesinde denetimlerini artıran ekipler, Ses Ölçer ile gürültü kontrolü yaparken işyerlerinin kurallara uyup uymadığını tespit ediyor.

Çevre ve Orman Bakanlığı’nın tebliğiyle Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi ve Yönetimi (ÇGDY) yönetmeliğine göre faaliyet gösteren Gürültü Denetim Birimi ekipleri, eğlence yerlerindeki gürültünün dışında işyerlerinde bulunan soğutma fanı, iklimlendirme sistemleri, jeneratör, hidrofor, kalorifer kazanı ve asansörlerin çıkardığı seslerin arka plan gürültüsünden 5 desibelden (5dBA) fazla olmamasına dikkat ediyor.

İlçe sınırları içerisinde faaliyet gösteren açık ve yarı açık eğlence yerlerinde gece 24.00 ile sabah 07.00 arasında canlı müzik yayınının yasak olduğunu ifade eden ekipler, kurala uymayanlar hakkında idari para cezasının yürürlüğe gireceğini belirtti.

Bu yıl içerisinde birçok işyerini denetleyen Gürültü Denetim Birimi ekipleri, 7 aylık süreçte 387 işyerinde denetim gerçekleştirdi. Vatandaşların yaşadıkları çevreye duyarlı olmaları konusunda halkı bilinçlendirmeye özen gösteren ekipler, gürültü şikayeti olan vatandaşların Çankaya Belediyesi Başkanlık Hizmet Binası Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’ne bizzat başvurabilecekleri gibi müdürlüğün 458 89 03 numaralı telefonunu arayarak sorunlarını iletebileceklerini dile getirdiler

Kaynak: İHA