Binaların Risk Analizi

AMASYA - Amasya Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ömer Bolat, "Yaşam ortamımızın riskli olmaması için binalarımızın risk analizini yaptıralım" dedi,

Bolat, yaptığı yazılı açıklamada, ülkemizde son yıllarda yaşanan depremler ile ortaya çıkan can kayıplarıın, ağır hasarlı ve yıkılan binaların sayısının ülkemizdeki yapı stoğunun önemli bir kısmının risk altında olduğunu gösterdiğini kaydetti.

Depremlerin yanı sıra plansız, çarpık ve imar mevzuatına aykırı yapılaşma nedeniyle diğer doğal afetlerden dolayı da çok sayıda can ve mal kayıplarının yaşandığını anımsatan Bolat, 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanunu hatırlatarak, şöyle devam etti:

"Yaşam ortamımızın riskli olmaması için binalırımızın risk analizini yaptıralım. 1. Derece deprem bölgesinde bulunan ilimizde afetlerden kaynaklanan yıkımların ve kayıpların verdiği acıları yaşamamak, can ve mal kaybını önlemek, yaşam kalitesi yüksek ve daha güvenli binalarda oturmak, insan sağlığını tehdit eden unsurlardan arındırılmış her açıdan sağlıklı ve güvenli yaşam alanları oluşturulmuş bir Amasya için yaşadığımız binaların kentsel dönüşüm kapsamında risk tespitini yaptırmaya davet ediyoruz."

Bolat, bu konuda herkesi duyarlı olmaya davet etti.

Kaynak: AA