Belaruslu Öğrencilerden Müftü Özbuğday’a Ziyaret
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yürütülen bir program kapsamında Bursa’da İslam Dini ve Kur’an dersleri aldıktan sonra Konya'ya gelen Belaruslu 15 öğrenci, Müftü Şükrü Özbuğday’ı ziyaret etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Müftü Şükrü Özbuğday, “12 bin kadar Müslüman’ın olduğu Belarus’ta anne ve babaları Hıristiyan olmalarına rağmen çocuklar Müslümanlığı seçmişler. Kardeşlerimizi Konya’da görmekten çok memnunuz. Diyanet İşleri sadece ülkemizdeki insanlara değil, ülkü dışındaki vatandaşlarımıza da hizmet veriyor. Müslüman sayısı çok az olan bu ülkelerden kardeşlerimizin ülkemize gelmeleri bizim için çok büyük mutluluktur” dedi.
Hıristiyan bir anne ve babanın kızı olarak dünyaya geldiğini kaydeden Elena İman Skarahodova da (28), üç sene önce İslamiyet’i seçtiğini belirterek, “İslamiyet’i seçtiğim için hiç pişman olmadım. Ailem ilk olarak çok karşı çıktı. Ardından İslamiyet’i yaşamaya başlayınca ailem ılımlı bakmaya başladı.
Ben İslam dinini olgun bir yaşta kabul ettim” diye konuştu.
İslamiyet’i seçmesinde bir takım olayların etkili olduğunu da vurgulayan Skarahodova, “İncil’de yazılanlarla yapılan şeylerin birbirleriyle tutarlı olmadığını gördüm. Kendi içimde çatışma yaşadım. Ardından gördüğüm bir rüya sonra çok etkilendim. Ve okuduğum bir kitap da yazılanların Müslümanlıkla aynı olduğunu fark edince Müslüman olmaya karar verdim. Müslümanlığı kalben kabul ettim ama nefsim beni çok zorluyordu. Hristiyan bir ailede doğdum. Çevremde hiç Müslüman yoktu. Duygusal olarak çok zorlandım bu durumda” ifadelerini kullandı.
Müftü Şükrü Özbuğdaycı, kendisini ziyaret eden Belaruslu öğrencilere içerisinde Kur’an-ı Kerim, Mevlana Şekeri, Mevlana ile ilgili CD ve Kitabın bulunduğu bir paket hediye etti.
