Balıkçılardan Örnek Dayanışma

Akçakocalı balıkçılar, liman içinde batan Karamollaoğlu isimli balıkçı teknesini çıkarmak için benzeri görülmedik bir dayanışma ve işbirliği örneği göstererek, kısa sürede tekneyi karaya çıkarmayı başardı.

Balıkçılardan Örnek Dayanışma
Akçakocalı balıkçılardan Yusuf Çelik’e ait balıkçı teknesi omurgasının kırılması üzerine liman içinde batarken, olaya tanık olan balıkçıların kısa sürede organize olması ve el birliğiyle yürütülen kurtarma çalışması sonucunda batan tekne karaya çıkartıldı. Balıkçı Yusuf Çelik, yeni sezon öncesi için hazırlıklarını yaptığı teknesini denemek üzere liman dışına doğru gezintiye çıkarıyor. 50 metre açıkta sert dalgalarla dövüşen kayığının omurgasının kırıldığını fark eden Çelik kontrolünü zar zor sağladığı teknesini liman içine kadar getiriyor fakat teknesini batmaktan kurtaramıyor. Batan tekneyi fark eden liman sahasındaki balıkçılar derhal kollarını sıvayarak işe koyulurken, liman içinde sezon öncesi son hazırlıklarını yapan balıkçıların diğer arkadaşlarını arayarak haber vermeleri ve balıkçı barınağına gelen her bir balıkçının yardım etmesi sonucunda, Karamollaoğlu isimli balıkçı teknesi kısa sürede karaya çıkartıldı.

Bazı balıkçıların denize girerek batan tekneye ip bağlamaları, bir kısım balıkçının ipe bağlı çelik halatı elektrikli makara ile çekmeleri, diğer balıkçıların elektrik motorunun tekneyi çekmekte zorlandığı durumlarda el yordamıyla halata asılması izleyenleri şaşkınlık içerisinde bırakan bir dayanışma örneği sergilenmiş oldu

Kaynak: İHA