Ak Parti'li Soner Aksoy:

AK Parti Kütahya Milletvekili Soner Aksoy, bundan 12 yıl önce bankalar boşaltılırken mafya basın bürokrat iş adamı kumpasının istediğini yaptığını, karşı çıkanların ifna edildiğini veya Ergenekon'un faili meçhul cinayetlerine karışıp gittiğini söyledi.

Ak Parti'li Soner Aksoy:
Ak Parti Kütahya Milletvekili Soner Aksoy'un, AK Parti'nin 12. kuruluş yıldönümü nedeniyle yaptığı yazılı basın açıklaması şu şekilde:"Ülkemiz bildiğiniz gibi 12 yıl önce uçurumun kenarına gelmişti. Zira siyasi iktidarlar çeşitli baskı ve dayatmaların ezici tahakkümü altında elleri kolları bağlı hizmet etmekten uzak göstermelik bir yapı içerisinde idiler. Askeri vesayet enselerinde dururken, bankalar boşaltılıyor, mafya basın bürokrat iş adamı kumpası istediğini yapıyor, karşı çıkanlar ifna ediliyor veya Ergenekon'un faili meçhul cinayetlerine karışıp gidiyordu. Ülkenin ekonomisi bitmiş, tükenmişti. Enflasyon, faizler, paranın pul oluşu, dövizin fırlaması, vatandaşı bunaltmış, bizar etmişti. Dış ilişkiler, dış itibar, dış politika iflas etmişti. Üniversiteler dejenere olmuş, sanayi faaliyetler askıda, ticaret iflas etmiş, ihracat adete tıkanmıştı. Bu koşullarda mutlaka yeni bir ruh ve heyecana, mantıklı bir çıkışa, ciddi bir fikir ve düşünce mahsulüne, tarihi birikimimize, insanımıza uygun bir yaklaşım tarzına, muhafazakar ve gerçek özlenen bir demokratik yapıya, her şeyden önce, milletine yalan söylemeden, dürüst ve samimi bir partiye şiddetle ihtiyaç vardı. Bu ihtiyacı "Adalet ve Kalkınma Partisi" 14 Ağustos 2001 tarihinde karşılamak amacıyla bir avuç idealist fakat ayakları yere basan insanlar olarak Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın etrafında bir araya gelerek, bundan 12 yıl önce yola çıkarak bu günlere geldik.Allah'a şükürler olsun ki, başarılarla dolu geçen sürede ülkemiz, dünyanın en itibarlı ülkeleri arasına girmiş, ekonomisi, siyaseti, ticareti, sanayisi, finans gücü artmış, terörle mücadelesi, demokratik teamüllerin yerleşimi, vesayetlerin kaldırılması ve hukuk devleti oluşması sağlanmış, faili meçhul cinayetlerin arkası kesilmiş, ciddi bir devlet olma istikametinde hayli yol alınmıştır. Bu olumlu gelişmeler ve değişmeler, girdiğimiz her seçimde kazandığımız zaferlerle halkımız tarafından tescil ve tasdik edilmiştir. Milletimize ne kadar teşekkür etsek azdır. Allah'ımıza ne kadar şükretsek azdır.Milletimize tekrar hayırlı olmasını dua eder hayırlı ve başarılı hizmetlerine devam için dua bekler nice 12 yıllar dileriz.

Partimizin gelişmesinde, hizmetlerin yapılmasında emeği gecen, başta milletimize, başbakanımıza ve tüm partili arkadaşlarımıza özellikle hanım kardeşlerimize teşekkürü bir borç biliriz."
Kaynak: İHA