Ormancılar Bayramı Alevlerle Mücadele Ederek Geçirdi

ANKARA - HÜSEYİN GAZİ KAYKI - Ramazan Bayramı boyunca ülke genelinde meydana gelen 83 orman yangınında toplam 120,38 hektar alan zarar gördü.

Orman Genel Müdürlüğü verilerine göre, Ramazan Bayramı'nın birinci günü Kocaeli, Karabük, Ankara, Muğla, Denizli, Isparta, Kütahya, Adıyaman ve Zonguldak'ta birer, Aydın, Antalya, Çanakkale, İstanbul, Manisa ve Kahramanmaraş'ta ikişer olmak üzere toplam 21 orman yangını meydana geldi.

Bu yangınlarda 61,39 hektar ormanlık alan zarar gördü. Yangınların çıkış nedenleri arasında anız yakma, sigara, piknik ateşi ve çöplük yangını yer alırken, Muğla'nın Kavaklıdere ve Aydın'ın Bozdoğan ilçelerindeki yangınların kundaklama sonucu çıktığı tespit edildi.

Bayramın ikinci günü olan 9 Ağustos'ta da Çorum, Çanakkale, Bursa, Yalova, Afyonkarahisar, Burdur, Manisa, Konya, Kütahya, Mardin, Şanlıurfa, Karabük ve Zonguldak'ta birer, Samsun, İstanbul ve İçel'de ikişer, Antalya, İzmir ve Muğla'da üçer olmak üzere toplam 28 yangın çıktı. Piknik ateşi, anız yakma, çöplük yangını, sigara ve elektrik hatları gibi nedenlerden kaynaklandığı belirlenen yangınlarda 24,53 hektar alan zarar gördü.

Bayramın son gününde ise Tokat, Ankara, Kırşehir, Balıkesir, Çanakkale, Afyonkarahisar, Isparta, Kırklareli, Tekirdağ, İzmir, Gaziantep, Niğde, Yozgat, Muğla, Adıyaman ve Karabük'te birer, Manisa, Uşak ve Bursa'da ikişer, Adana'da üç, Aydın'da dört ve İstanbul'da beş olmak üzere 34 orman yangını meydana geldi. Söz konusu yangınlarda 34,46 hektar alan zarar görürken, çıkış nedenleri arasında anız yakma, piknik ateşi ve sigara yer aldı. İstanbul'un Gaziosmanpaşa ve Aydın'ın Nazilli ilçelerindeki yangınların ise kundaklama sonucu çıktığı saptandı.

Kaynak: AA