Fener Rum Patriği Bartholomeos Trabzon'da

Fener Rum Patriği Bartholomeos, yarın yapılacak olan Sümela Manastırı'ndaki ayine katılmak üzere tarifeli uçakla Trabzon'a geldi.

Fener Rum Patriği Bartholomeos Trabzon'da
Fener Rum Patriği Bartholomeos, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın özel izni ile yapılan Sümela Manastırı'ndaki ayinin 4.'süne katılmak üzere, bu akşam İstanbul'dan THY'ye ait tarifeli uçakla Trabzon’a gelirken, kendisini havalimanında Trabzon Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin ve Maçka Belediye Başkanı Ertuğrul Genç karşıladı.

Bartholomeos burada yaptığı açıklamada, Sümela Manastırı’ndaki ayini yönetmek için Trabzon’a geldiklerini belirterek, “Büyük bir memnuniyetle yine Trabzon’dayım. Sümela Manastırı’nda yarınki büyük Meryem Ana ayinini yönetmek için buradayız. Yerel makamlara şükranlarımızı arz ediyoruz. Bu sene de sayın vali yardımcısı başta olmak üzere bize hüsnüniyet ve misafirperverlik gösteriyorlar. Benim yanımda ta Avustralya’dan episkopos arkadaş geldi. Ukrayna’dan davetlim olarak din adamları geldi. Amerika’dan, Yunanistan’dan gelenler var. Selanik’ten 300 kişi bekliyoruz. Yarın yoğun bir katılım olacak. Bütün Trabzonlulara, bütün Karadenizlilere sevgilerimi ve hayır dualarımı göndermek istiyoruz. Geçen günlerde idrak ettiğiniz Ramazan Bayramınızı Patrikhanemiz, İstanbul’daki Rum cemaati ve şahsım adına kutluyorum. Nice bayramlara diyorum” dedi.

Bartholomeos, basın mensuplarının Ayasofya Müzesi’nin camiye çevrilerek ibadete açılmasıyla ilgili soruyu ise “Geçen sene konuştum. Aynı konuya değinmek istemiyorum. Diyeceğim fazla bir şey de yok” şeklinde cevapladı.
Kaynak: İHA