Edirne'den Kısa Kısa

Edirne Valisi Duruer, son çıkan kararname ile tayinleri çıkan Edirne Vali Yardımcısı Abdullah Aslaner, kaymakamlar ve Dışişleri Edirne Temsilcisi Elçi Metin Kılıç ile emekli olan 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Cengiz Demirci onuruna veda yemeği verdi.

Kentteki bir restoranda düzenlenen yemeğe, Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük, vali yardımcıları, kaymakamlar, kaymakam adayları ve eşleri katıldı.

Duruer yemekte yaptığı konuşmada, vedaların her zaman hüzünlü ve zor olduğunu söyledi.

Çalışma hayatı boyunca kendisine de sekiz defa veda yemeği yapıldığını belirten Duruer, "Emekliye ayrılan paşamızla gerçekten uyum içinde çalıştık, bu yüzden kendisine ve tayini çıkan diğer mesai arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Emekliye ayrılan paşamıza da bundan sonraki hayatında başarılar diliyorum. Önemli olan tabiki burdan ayrılmak değil gönülleri fethedebilmek ve huzur içinde iz bırakarak ayrılabilmektir. Sayın elçimize, vali yardımcımıza ve kaymakam arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum ve yeni görevlerinde başarılar diliyorum" diye konuştu.

Vali Duruer ve Belediye Başkanı Sedefçi, tayini çıkanlara günün anısına hediye verdi.

-UTSO'ya ziyaret

Uzunköprü Kent Konseyi Başkanı Zakir Buğdaycı ve konsey üyesi Seyfi Aktoprak, Uzunköprü Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ercan İhtiyar'ı ziyaret etti.

Ziyarette Uzunköprü'nün sorunlarından ve konseyin kente kazandırdıkları konusu ele alındı.

Öte yandan, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Edirne İl Müdürü Engin Bişar da İhtiyar'ı ziyaret etti. Görüşme sırasında Edirne'nin Feshane'deki tanıtımıyla ilgili görüş alış verişinde bulunuldu.

Kaynak: AA