Devrek Nüfusunu Üçe Katladı

Yaz ayının gelmesi ile birlikte Devrek’in nüfusunda gözle görülür bir artış gözlemlenmeye başlandı Yaz ayının gelmesi ile birlikte Zonguldak’ın birçok ilçesinde olduğu gibi Devrek nüfusunda da ciddi oranda artış meydana gelirken, bu artıştan en çok ilçe esnafı memnun.

Devrek Nüfusunu Üçe Katladı
Özellikle Devrek ve köylerinde yurt dışında çalışan vatandaşların yaz tatilinde memleketlerine gelmesinden dolayı gözle görülür bir hareketlilik gözlemlenirken ilçenin nüfusunda da ciddi anlamda artış meydana geldi.

Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde çalışanların gurbetçilerin yanı sıra okullarında tatil olması nedeniyle Bursa, Çorlu, İstanbul da ikamet eden vatandaşların tatillerini memleketlerinde geçirmelerinden dolayı Devrek ve köylerinde nüfus artışı gözlerden kaçmıyor. İlçenin nüfusunun 3’e katlandığını ifade eden esnaflar, "Aslında Devrekimizin nüfus oranı ciddi anlamda düştü ve bizleri ciddi anlamda etkilemeye devam ediyor. Devrek emekliler şehri oldu ancak yaz ayının gelmesi ile birlikte Almanya, Hollanda, Belçika ve Fransa gibi ülkelerden memleketlerine gelen gurbetçilerimiz ile yine ülkemizin çeşitli yerlerinde ikamet eden vatandaşlarımızın tatillerini memleketlerinde geçirmeleri sayesinde ilçemizde de her anlamda bir hareketlilik yaşanıyor ancak yaklaşık 20 gün sonra bu hareketlilikte sona erecek ve bir yıl daha bu vatandaşlarımızın ilçemize gelmelerini bekleyeceğiz ne yazı ki bizimde kaderimiz bu ilçemizi bu hale getirenler utansın. Geçmişte göç alan ilçe, fabrikaların ve askeri birliğin de kapatılmasından dolayı göç veren bir ilçe hale geldi” dediler.
Kaynak: İHA