Vali Karaloğlu Çiçeklerle Uğurlandı

Bursa'ya atanan Van Valisi Münir Karaloğlu, "Geldiğimde size Van'dan artık terör, töre haberlerinden değil, aşktan, böcekten bahsettim. Şimdi görüyorum ki Van'dan giden haberlerin çoğunluğu böyle oldu" dedi.

Havaalanı VIP girişinde uğurlamaya gelenlerle tek tek tokalaşan Vali Karaloğlu, girişe kendisine teşekkür amaçlı hazırlanan pankartı okudu. Uğurlamaya gelenlerle hatıra fotoğrafı çektiren Vali Karaloğlu, burada yaptığı konuşmada, basının kendisine verdiği desteklerden dolayı teşekkür etti. Karaloğlu, kente ilk geldiği zamanlardaki gazeteciliğin terör ve asayiş haber odaklı yapıldığını ancak sonrasında bu anlayışın değişmesine şahit olduğunu söyledi.

Van'ı güzelliklerle gündeme getirmeleri konusunda gazetecilere son defa istekte bulunan Karaloğlu, şunları söyledi:

"Geldiğimde size Van'dan artık terör, töre haberleri değil, aşktan, böcekten bahsettik. Şimdi görüyorum ki Van'dan giden haberlerin çoğunluğu böyle oldu. Buna dikkat edin. Şehriniz açısından buna dikkat edin. Çünkü şehrin imaj fotoğrafını siz yapıyorsunuz. Sadece olumsuz haber yaparsanız, şehir hep olumsuzlukla anılır. Haber yaparken de olumsuzu atlayın demiyorum. Benim söylediğim sadece onu yapmayın. Şehrin çok önemli değerleri var, onu da öne çıkarın. Bir dönem bölgede sanki hiçbir şey olmuyormuş gibi sadece terör, çatışma, töre cinayetleri, aile içi şiddet haberleri yapılıyordu. İstanbul'da bizde olan cinayetlerin katbekat fazlası oluyor. Onun için dengede tutmak lazım."

Kentin geleceğinin bugünden daha iyi olacağı temennisinde bulunan Karaloğlu, "Number One, always Van" diyerek Vanlılarla vedalaştı.

Karaloğlu, eşi Sevim Karaloğlu ve kızları, Ferit Melen Havaalanı'nda çiçeklerle uğurlandı.

Ailesiyle aprona çıkan ve buradaki polis tören mangasını selamlayan Karaloğlu, daha sonra Anadolujet'in tarifeli uçağıyla İstanbul'a hareket etti. İstanbul'dan Kocaeli'ne geçerek gece kalacağı belirtilen Karaloğlu'nun, yarın da Bursa Valiliği'ne geçerek görevine başlayacağı ifade edildi.

Karaloğlu ve ailesini uğurlamaya, AK Parti Van Milletvekili Gülşen Orhan, Emniyet Müdürü Ümit Yurdakul, vali yardımcıları, askeri erkan, kamu kurum ve kuruluş amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA