"Sultanlar Yolu Projesi"

KIRKLARELİ - Kırklareli Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nce hazırlanarak Trakya Kalkınma Ajansı'na sunulan "Sultanlar Yolu Projesi" kabul edildi.

Kırklareli Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Fikret Macit, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2009 yılında Sedat Çakır tarafından çalışmaları sürdürülen Sultanlar Yolu'nun koordinatlarının kesin olarak belirlendiğini söyledi.

Proje kapsamında Sultanlar Yolu'nun 130 kilometrelik bölümüne yönlendirme ve bilgilendirme tabelaları, tanıtım broşürleri konulacağını belirten Macit, projenin 60 bin lira bütçe ile yapılacağını kaydetti.

Projenin 9 ay süreceğini anlatan Macit, "Sultanlar Yolu, Osmanlı Devleti'nin Topkapı Sarayı'ndan hareket ederek Balkanlar'a ve Avrupa seferinde Viyana'ya ulaştığı güzergahı kapsıyor. Kapıkule'den başlayıp İstanbul Topkapı Sarayına giden güzergahta yön tabelaları, haritalandırma ve broşürlerinin yapılması gerekiyordu. Trakya Kalkınma Ajansı'nın desteği ile çalışmalar yapacağız. Kırklareli olarak turizmde iyi noktalara gelmeyi hedefliyoruz" diye konuştu.

Macit, Sultanlar Yolu'nun uluslararası sınırları aşan yürüyüş rotaları arasında ilk 5'e girdiğini ifade ederek, şöyle devam etti:

"Uluslararası yürüyüş rota meraklıları portföylerine Sultanlar Yolu'nu almaya başladılar. Bu da sevindirici bir gelişmedir. Yapılacak olan çalışmaların sonrasında yaklaşık 40 kişilik bir grup, Hollanda'dan yola çıkarak Sultanlar Yolu'nu takip ederek Topkapı Sarayı'na ulaşacak. Grupların haricinde münferit olarak yürüyecek olan gezginler de var."

Kaynak: AA