Mola Bitti, Gezi Sürüyor

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin Kültür-Sanat etkinlikleri kapsamında "Tarihe Yolculuk" adıyla gerçekleştirdiği Kültepe Kültür Turları devam ediyor.

Mola Bitti, Gezi Sürüyor
Bu yıl 22 Haziran'da başlayan ve Ramazan Ayı dolayısıyla ara verilen turlar, 17 Ağustos'ta yeniden başlayacak.
Kayseri'nin tarih ve kültürünü tanıtmak maksadıyla çeşitli etkinlikler gerçekleştiren Kayseri Büyükşehir Belediyesi, bu etkinliklerden biri olan Kültepe Kültür Turlarını geleneksel hale getirdi. Uzman tarihçiler eşliğinde Kültepe Kaniş-Karum bölgesini gezen kültür ve tarih meraklıları, binlerce yıl önce kurulan medeniyetlere ait çeşitli bilgileri yerinde görerek öğrenme fırsatı buluyor. Kültür Turlarında ayrıca Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı öğrencileri tarafından sergilenen ve Kaniş-Karum dönemini canlandıran oyunla da bir anlamda zamanda yolculuk yapılıyor.

Ramazan ayı nedeniyle mola verilen Kültür Turları 17 Ağustos Cumartesi günü tekrar başlayacak. 24 ve 31 Ağustos tarihlerinde de gerçekleştirilecek olan Kültür Turları, katılımcıları Kayseri ve Anadolu tarihi ile tanıştıracak. Programa katılmak ve daha geniş bilgi almak isteyenler, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı'nın 232 20 40 numaralı telefonunu arayarak rezervasyon yaptırabilecek.
Kaynak: İHA