İngiliz Hemşire Aşkı İçin Antalya’da Çiftçi Oldu

Tatil için geldiği Antalya’da çiftçilik yapan Nihat Çapuk’a aşık olan İngiliz hemşire Laura Savage, İngiltere’deki hayatını bırakıp Türkiye’ye yerleşti.

İngiliz Hemşire Aşkı İçin Antalya’da Çiftçi Oldu
Çapuk ile evlenen Savage, eşinin köyünde çiftçiliğe başladı.

İngiltere’nin Bristol kentinde hemşirelik yapan 29 yaşındaki Laura Savage, 2009 yılında bir arkadaşıyla birlikte tatil için geldiği Alanya’da çiftçilik yapan 34 yaşındaki Nihat Çapuk ile tanıştı. İkilinin arkadaşlığı bir süre sonra aşka dönüştü. Tatilin ardından ülkesine dönen Savage, internet ve telefon aracılığıyla Çapuk ile görüşmeye devam etti. Yaz tatilini sabırsızlıkla bekleyen Savage, yılda iki kez Çapuk’u görmek için Türkiye’ye gelmeye başladı.

KÖY HAYATINI SEÇTİ
Dört yıllık birlikteliğin ardından evlenmeye karar veren Savage ile Çapuk, geçen 29 Haziran’da dünya evine girdi. Genç çift, düğün sonrası Çapuk’un çiftçilik yaptığı Antalya’nın Gazipaşa ilçesine bağlı Doğanca köyüne yerleşti. Şalvar giyip başörtüsü takan ve köy hayatına kısa sürede ayak uyduran Laura Savage, eşiyle birlikte bahçede çalışıp pazarda meyve satmaya başladı.

BANA ÇOK YEMEK YEDİRİYORLAR
Köylüler tarafından çok sevilen Savage, "Eşim ‘Benimle köyde yaşar mısın?' diye sordu. Hiç düşünmeden kabul ettim. Ailem kararımı ilk başta garip buldu ama Nihat’a olan sevgime saygı duydular. Burada insanlar çok cana yakın. Türk yemekleri çok iyi. Sarmayı beğeniyorum. Tek sıkıntım, ziyarete gittiğim komşularımın zorla yemek yedirmeye çalışmaları. Bahçede çalışmak, doğa hayatı yaşamak çok güzel. Burada eşimle birlikte çok mutluyum” diye konuştu.

HEMŞİRELİĞE TÜRKİYE’DE DEVAM EDECEK
Türkiye’ye çok alıştığını söyleyen Savage, şunları söyledi: “Buraya yerleşmeye karar verdikten sonra İngiltere’deki işimden istifa ettim. Eşyalarımı ve arabamı sattım. Ailemle internetten görüşüyoruz. Onlar da burayı çok beğendi. Zamanımın büyük bölümünü bahçede çalışarak ve ev işleriyle geçiriyorum. Türkçeyi tamamen öğrendikten sonra hemşire olarak çalışmak için başvuru yapacağım.”

MÜSLÜMAN OLDU
2009 yılı yazında Alanya’da bir otelde işe başladığını ve burada Laura ile tanıştığını anlatan Nihat Çapuk ise sözlerini şöyle sürdürdü: “Beraberliğimiz 4 yıl sürdü. Laura, evlenme teklifimi kabul etti. Yabancılarla evlenen çok sayıda Türk genci var ama neredeyse tamamı yurt dışına yerleşiyor. Ben Türkiye’den ayrılmak istemedim. Bunu Laura’ya söyledim. O da burada yaşamayı kabul etti. Evlendikten sonra Müslüman oldu, üç yıl sonra da Türk vatandaşlığına geçecek.”

ŞALVAR GİYİP EŞARP TAKIYOR
Laura’nın köy hayatına alışmakta hiç zorlanmadığını anlatan Çapuk, “Köydeki diğer kadınlarımız gibi şalvar giyiyor, lastik ayakkabıyla dolaşıyor eşarp takıyor. Benimle birlikte bahçeye çalışmaya geliyor. Sanki yıllardır bu işi yapıyormuş gibi sebzeleri çapalıyor. Cuma günleri beraber ilçenin pazarına gidip meyve sebze satıyoruz. Onu bu şekilde görenler şaşkınlık yaşayıp takdir ediyor” dedi.

Kaynak: İHA