Edirne'nin Panoramik Tanıtımı Hazırlanıyor

EDİRNE - Edirne Valiliği, Trakya Kalkınma Ajansı ile ortaklaşa yürüttüğü proje ile Edirne'nin tarihi, kültürel ve doğal zenginliklerini panoramik olarak sanal ortama aktarıyor.

Edirne Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, 63 bin 996 liraya mal olacak projenin 57 bin 596 lirası Trakya Kalkınma Ajansı tarafından, 6 bin 399 lirası Edirne Valiliği tarafından karşılanacak. Çekimlerine başlanılan proje kısa sürede tamamlanarak hizmete sunulacak.

Proje kapsamında Edirne il sınırları içerisindeki tarihi, kültürel ve doğal zenginlikler; 'Edirne İlinin Kültür ve Turizm Potansiyelinin Tanıtılması Projesi' kapsamında sanal ortama panoramik olarak aktarılacak. Projenin hayata geçmesinin ardından yerli ve yabancı ziyaretçiler istedikleri her an internet aracılığıyla tarihi ve kültürel alanları panoramik olarak gezme imkanı bulacak.

Google Earth özelliğinin de bulunacağı sistemde panoramik sahnenin herhangi bir bölgesine ziyaretçiye daha fazla bilgi vermek amacıyla resim, metin menüleri ses ve video gibi bileşenler ekleyebilecek.

-"İldeki turizm potansiyeli aratacak"

Projeyle ilgili açıklamada bulanan Edirne Valisi Hasan Duruer, turizmin çok boyutlu bir yapıda olduğunu, çağın gereklerine ayak uydurmanın zorunlu olduğunu belirtti.

Tarihi ve kültürel açıdan son derece önemli bir yere sahip olan Edirne'nin, görülmesi ve bilgi sahibi olunması gereken birçok yapıtları ve yerleri barındırdığını anımsatan Vali Duruer, şunları kaydetti:

''Bu güzellikleri daha ulaşılabilir hale getirmek için, hayata geçirmek istediğimiz bu projemiz, Edirne halkı başta olmak üzere yerli ve yabancı tüm internet kullanıcılarına hitap etmektedir. Edirne'nin görsel olarak sanal tur ile tanıtılmasını sağlayacak ve kentle ilgili tüm hizmetlerin ziyaretçi hizmetine sunulacağı projeden kısa vadede Edirne halkının etkin şekilde yararlanması amaçlanırken, uzun vadede ise tüm yerli ve yabancı ziyaretçilerin yararlanması beklenmektedir. Ulusal ve uluslararası düzeyde internet kullanıcıları ile ildeki turizm potansiyeli artabilecektir.''

Kaynak: AA