Büyük Erbaa Buluşması

Tokat’ın Erbaa ilçesinde ‘Büyük Erbaa’ buluşması kapsamında konferans düzenlendi.

Büyük Erbaa Buluşması
Erbaa Belediyesi Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi’nde Sunuculuğunu Mithat Güngör’ün yaptığı ‘Erbaa’ konulu konferansa il dışından gelen konuklar ve davetliler katıldı.

Konuşmacı olarak kürsüye gelen Eski Devlet Bakanı Dr. Cevdet Akyan, Erbaa ve Erbaalıların gelişip, modernleşip, büyürken öz kültüründen kopmadan modern dünya ile entegre olmuş ender yerlerden biri olduğunu kaydetti.

Bunda 20 yıldır hizmet veren Erbaa Belediye Başkanı Ahmet Bey’in emeği büyük olduğunu ifade eden Akyan, “Bunu Ahmet Bey’e övgü olsun diye söylemiyorum. Gizlenemeyecek bir gerçek ve hakkını teslim ediyorum” dedi.

Diğer konuşmacı Prof. Dr. Ceyhun Oral ise Erbaalıların yardımlaşmayı, dayanışmayı iyice özümsemiş insanlar olduğunu söyledi.

Büyük Erbaa buluşması kapsamında Erbaa ‘da bulunan misafirler gezi programı kapsamında ise Akça Beldesinde bulunan Silahtar Ömer Paşa Camini gezdi. Selçuklu mimarisi eseri olan ve Türkiye'de kök boyama sanatı ile işlenmiş iki örnekten biri olan camiyi ilk defa gören konuklar hayran kaldı. Ayrıca ile Erbaa Belediyesi Ali Özgül Huzur Evi sakinlerini ziyaret eden konuklar duygusal anlar yaşandı. Ayhan Mengüverdi ortamı neşelendirmek için huzur evi sakinlerine udu ile mini bir müzik ziyafeti verdi.
Kaynak: İHA