Btso’dan Şahabettin Harput’a Vefa

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO, valiler kararnamesi ile merkeze alınan Vali Şahabettin Harput için veda yemeği verdi.

Btso’dan Şahabettin Harput’a Vefa
Merinos Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki veda gecesi Vali Harput’un hayatını anlatan barkovizyon gösterisi ile başladı.

Bursa’yı çok sevdiğini ve hiç eskimeyecek bir Bursa aşkı olduğunu vurgulayan Harput’un filmde söylediği Yeşil Ördek Türkü’sü büyük alkış topladı.

Törene yurtdışı programı olması dolayısıyla katılamayan BTSO Başkanı İbrahim Burkay, Vali Harput için görüşlerini şu şekilde iletti:
“Bursa’mıza 6 yıldır önemli hizmetler veren Sayın Valimiz Şahabettin Harput Beyefendi’nin, iş dünyamıza da büyük katkıları olmuştur. Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği Başkanlığım vesilesiyle başlayan ve bugüne kadar devam eden görevlerim vesilesiyle sıkı iletişimde bulunduğumuz sayın valimiz, Bursa ekonomisinin gelişimi adına yürüttüğümüz çalışmalarda yakın ilgisini ve desteğini hiçbir zaman esirgememiştir. Görev yeri değişse de desteğinin ve gönlünün her zaman bizlerle olacağını bildiğimiz sayın valimizle dostluğumuz bundan sonra da devam edecektir. Devletimiz ve milletimiz için yine önemli görevler yürüteceğine inandığım Harput’a çalışmalarında üstün başarılar diliyor, yüce Allah’tan kendisine sağlıklı ve huzurlu bir gelecek temenni ediyorum”
BTSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ferudun Kahraman, iş dünyası kuruluşlarının temsilcileri olarak, Vali Harput’u daima yanlarında ve destekçileri olarak gördüğünü söyledi.

BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk ise, Vali Harput’un Bursa için üretilen projelere her zaman destekte bulunduğunu ve toplumun her kesimiyle diyalog içinde olduğunu belirtti.

Veda konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıkan Vali Harput, başlangıcı olan her şeyin bir sonu olduğuna işaret ederek, “Meslek hayatımda da, özel hayatımda da bulunduğum günü son gün olarak yaşadım. Bu anlayış içinde görev yaptım ve hiçbir zaman bugünün işini yarına bırakmadım. Benim hayatımda üzerinde durduğum bazı kavramlar vardır. Bunlardan birincisi vermekten zevk alırım, ikincisi sevmekten güç alırım ve son olarak yorgunluktan mutluluk duyarım.  Bu kavramları hayatımda benimseyerek ortaya güzel işler çıkarmayı hedefledim” dedi.

Veda gecesine işadamları, vatandaşlar, engelliler, gazi ve şehit aileleri de katıldı.

Kaynak: İHA