Bebeğinizle mükemmel tatilin püf noktaları

Tatil keyfini doyasıya çıkartmak için uygulayacağınız birkaç küçük püf noktası ile ailece mükemmel bir tatil mümkün.

Bebeğinizle mükemmel tatilin püf noktaları
Yaz demek çoğumuz için dört gözle beklediğimiz tatil demek. Özellikle ebeveynler için bebekle çıkacakları ilk tatil, heyecan verici yeni deneyim anlamına gelirken öte yandan da kafa karıştıran birçok soru ve gereksiz evhamları da taşır.

Oysa bebeğinizle tatil keyfini doyasıya çıkartmak için uygulayacağınız birkaç küçük püf noktası ile ailece mükemmel bir tatil mümkün.

Bebek ve çocuk dostu oteller işinizi kolaylaştırır

Bebek ve çocuklara uygun tatil mekanlarının sağladığı yemek, eğlence, oyun alanı, çocuk bakıcı hizmeti gibi olanakların tatilinizi daha rahat geçirmeniz için bir fırsat olduğunu dikkate alın. Bu tip bebek dostu otellerde bebeğiniz hastalanırsa uygun bir hekim bulmanız mümkün. Sadece erişkinlerin'kafa dinlemek'için gittikleri bir otelde hem siz hem de kafa dinlemek isteyenler rahatsız olabilir.

Bebekle çok durak yapmayın

Bebekli tatilde belirlemiş olduğunuz bir noktada kalmayı tercih edin. Merkezi olmayan bir otele erişim söz gelimi 4 taşıtla yapılacaksa unutun. En fazla 2 aktarma yaparak pratik bir şekilde ulaşabileceğiniz mekânları tercih edin.

Suya yakın olmayan düzayak bir mekân tercih edin

Genellikle rahat yürüyemeyen 0–2 yaş ile tatilde düzayak bir yer seçmelisiniz. Bebeğiniz havuz, deniz gibi su kenarına kolay erişemeyeceği bir oda gayet uygun bir seçenektir.

Çevredeki market ve medikal olanaklar
Çocuklarla tatil yaparken hastalanma durumlarında yakınlarda, hiç değilse araba erişimiyle başvurabileceğiniz bir tıp merkezi olmasında fayda vardır. Çocuklar erişkinlere göre daha sık ve kolay hastalanırlar. Örneğin kusma ile başlayan bir mide barsak enfeksiyonu çocuklarda daha kolay sıvı kaybına neden olur. Erişkinlere göre çok daha hareketli ve cesur davrandıklarından yaralanmalar ve kafa travmaları da sık görülür. Medikal gereksinimleri kadar mama, bez, kavanoz yemekleri gibi pek çok ekstralara ihtiyaç olacaktır. Bu nedenle yakınlarınızla bir marketin olması işinize gelecektir. Eğer çocuklarınızla bir doğa tatili yapmaya karar verip yaylada kampa giderseniz bu tür ihtiyaçlarını önceden bir fazlasıyla almanızda fayda vardır.

Bol gölgesi olan bir otel
Bebekle yaz sıcağında gölgelerin peşine düşersiniz. Ancak şunu unutmamakta fayda var, gölgede bile güneş ışınları yansıma yoluyla yakıcı olabilir. Ağacı bol, gölgelikli verandası olan bir mekân bebeğinizin ve sizin rahat etmesini sağlayacaktır.

Yolculuk sırasında nelere dikkat etmek gerekir:

-Araba koltuğunun kemerlerini ve emniyet kemerini takın.
-Mola vermeniz normaldir, beklediğinizden daha sık! Yola 1–2 ekstra saat önce çıkın.
-Bebeğinizi her zaman arka koltuğa koyun. Çünkü orası en sık çarpma şekli olan önden çarpma durumunda en uzak ve en güvenli yerdir. Arkada yanında oturursanız iyi olur.
-Atıştırmak için yiyecek, su, ilk yardım çantası, bol bez olan bebek çantası, su gerekmeyen temizleyici losyon, kullandığı ilaçları yanınıza alın.
-Sıcak havalarda seyahat ederken arabanızın klimasını bebeğe gelmeyecek şekilde çalıştırmanızda sakınca yoktur.
-Ellerinizi sık sık yıkayın; yanınızda antibakteriyal özelliği olan ıslak mendillerden bulundurun. Yakınınızda nezleli bir kişi oturuyorsa ve başka boş yerler varsa uzaklaşın.