Başkan Tiryaki Şantiyeleri Gezdi

Altındağ’ın çehresini değiştiren tesislerin inşaatlarıyla yakından ilgilenen Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, yatırımları yerinde inceledi.

Başkan Tiryaki Şantiyeleri Gezdi
2013 yılı yatırımlarına hız kesmeden devam eden Başkan Tiryaki, Karapürçek’e yapılan Kurban Kesim Alanı ve Altındağ’ın farklı mahallelerine yapılan üç adet cami inşaatını gezdi, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

“ALTINDAĞ YATIRIMLAR İLE DEĞİŞMEYE DEVAM EDECEK”
Altındağ Belediyesi olarak kaynakları verimli kullandıklarını ve bütçenin yarısını yatırıma harcadıklarını belirten Tiryaki, “Altındağ bu yatırımlar sayesinde değişiyor ve değişmeye devam edecek. Şu anda 20’den fazla şantiyemiz var. Bunların tamamını 2013 yılı sonuna kadar bitirmeyi hedefliyoruz” dedi.

KURBAN KESİM ALANI BİTTİ, ÇEVRE DÜZENLEMESİ YAPILIYOR
Başkan Veysel Tiryaki, Altındağ Belediyesi tarafından yaptırılan ve Türkiye’de bir ilk olma özelliğini taşıyan modern kurban kesim merkezinde incelemelerde bulundu.

HEM VATANDAŞ HEM SATICILAR RAHATLAYACAK
Yaklaşık 150 bin metrekarelik arazi üzerine kurulan kesim merkezinde kurban satıcıları kadar vatandaşlar da rahat bir nefes alacak. Yeni yapılan merkezde hem kurban satışı hem de kesimi yapılacak. Kurban Bayramı’ndan önce kapılarını açacak olan satış ve kesim merkezinde son düzenlemeler yapılıyor.

ALTINDAĞ’A ÖRNEK CAMİLER
Kurban kesim alanından sonra cami inşaatlarını da denetleyen Başkan Tiryaki, çok katlı, çok büyük, alt katları dükkân ya da alışveriş merkezi olarak kullanılan camilerin aksine, tek katlı ve daha küçük mahalle camileri yapmayı tercih ettiklerini belirtti.

AHŞAP VE TAŞIN UYUMU
Camilerin en önemli özelliği Selçuklu mimarisinin tüm öğelerini yansıtıyor olması… Zemindeki ahşaptan camlarındaki renklendirmelere, tavanlarındaki ahşap oymalardan merdivenlerdeki işlemelere kadar Selçuklu dönemini yansıtan camiler, minber ve mihrabındaki detaylarda ise tarihe verilen değeri gözler önüne seriyor.

Başkan Tiryaki, camilerin çevre düzenlemesinin ardından açılacağını belirtti.

Kaynak: İHA