Ankara’nın Mutlu İlçesi Çankaya

Cumhurbaşkanlığı Köşkü, TBMM, Başbakanlık, kuvvet komutanlıkları, bakanlıklar, kamu kuruluşları, büyükelçilikler gibi önemli kurum ve kuruluşların bulunduğu, ticari, sosyal ve kültürel alanlarıyla 7/24 hareketli, nüfus ve yüzölçümü bakımından Türkiye’nin en büyük ilçelerinden biri olan Çankaya’da yaşayan halk, yaşadığı ilçede mutlu.

Ankara’nın Mutlu İlçesi Çankaya
Başkent Ankara’nın en hareketli ilçesi Çankaya’da yaşayanların mutlu olduğu anketlere yansıdı. Yaklaşan yerel seçimler öncesinde Andy-Ar Sosyal Araştırmalar Merkezi ilçe sınırlarında Çankayalının memnuniyetini sorguladı. Ankete katılan 2 bin 511 Çankayalıdan 2 bin 33’ü, Çankaya’da yaşamaktan mutlu olduğunu belirtti.

“Çankaya’da yaşamaktan mutlu musunuz?” sorusuna yüzde 81.6 mutlu olduğunu belirtti.

Çankaya Belediyesi’nin hizmetlerinden duyulan memnuniyetin de sorgulandığı ankette çöp toplama ve temizlik en beğenilen belediye hizmeti oldu. Park-bahçe, çevre düzenlemesi, sosyal faaliyetler ve yol-kaldırım çalışmaları da memnuniyet araştırmasında ilk 5’te yer aldı.

GÜVENİLİRLİKTE YÜZDE 60’I AŞTI
Ankette Çankayalının kendi Belediye Başkanına duyduğu güvenilirlik oranı da dikkat çekti. 2009 Yerel seçimleriyle birlikte göreve gelen ve ilk 4 yılını dolduran Çankaya Belediye Başkan Bülent Tanık, Çankayalının yüzde 62.36’sının güvenini kazandı.

ÇANKAYA’NIN SIKINTISI ULAŞIM
Çankaya sınırlarında yaşayan vatandaşların en büyük sorunu ise anketlere ulaşım olarak yansıdı. Yerleşik nüfusu 832 bin olmasına rağmen gündüz nüfusu 2.5 milyonu bulan Çankaya, Başkentte trafik ve ulaşım sıkıntısının hissedildiği ilçelerin başında. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğunda olan ve halen Ulaşım Master Planına sahip olmayan başkentin trafik çilesi Çankayalının da en büyük problemi olarak ankette yerini aldı

Kaynak: İHA