32. Uluslararası Halk Dansları Festivali

SAMSUN - - Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 32. Uluslararası Halk Dansları Festivaline katılmak üzere 14 değişik ülkeden Samsun'a gelen halk dansleri ekipleri Vali Hüseyin Aksoy'u ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Vali Aksoy, Samsun'un nüfus itibariyle Türkiye'nin 16'ıncı büyük ve önemli bir şehri olduğunu söyledi.

Samsun'un geçmişten günümüze kadar birçok medeniyete ev sahipliği yaptığını hatırlatan Aksoy, "Samsun kültürel birikimi oldukça üst düzeyde olan bir kenttir. Samsun limanlarıyla uluslararası hava limanı ve gelişmiş karayolu standartları ile bölgesinde bir cazibe merkezi olma yolunda hızla ilerliyor. Özellikle kültürel etkinliklere baktığımızda Samsun bölgenin aynı zamanda bir kültür merkezi olma noktasında da önemli mesafeler alıyor. Samsun Devlet Opera ve Balesinin yer aldığı 7 noktadan birisidir. Kültür ve sanat noktasında da birçok etkinliğe ev sahipliği yapıyor. Bu günde Samsun Büyükşehir Belediyemizin geleneksel hale getirdiği organizasyon çerçevesinde başlayacak olan 32. Uluslararası Halk Dansları Festivaliyle de bu etkinliklerden birini daha gerçekleştirmiş olacağız" diye konuştu.

Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı Genel Sekreteri Düsen Kaseino, Samsun'da olmaktan büyük mutluluk duyduklarını kaydetti.

Samsun'un Türkiye'de değil, Türk dünyasında bir kültür merkezi olan bir şehir olduğunu dile getiren Kaseino, Samsun'da yapılan halk dansları festivalinin büyük ilgi gördüğünü sözlerine ekledi.

32. Uluslararası Halk Dansları Festivaline Bosna Hersek, Ukrayna, Gürcistan, KKTC, Bulgaristan, Yunanistan, Kuzey Osetya, Kazakistan, Kırgızistan, Çuvaşistan, Azerbaycan, Makedonya ve Karaçay ülkelerinden gelen sanatçılar ve dansçılar katılıyor.

Kaynak: AA