Vali Doğan, Sanayicilerle Helalleşti

Konya Valiliği görevinden Van Valiliği’ne atanan Vali Aydın Nezih Doğan, müteşebbis heyet başkanlığını yürüttüğü Konya Organize Sanayi Bölgesi’nde onuruna düzenlenen programa katıldı.

Vali Doğan, Sanayicilerle Helalleşti
Programa AK Parti Konya Milletvekilleri Kerim Özkul, Ayşe Türkmenoğlu, İlhan Yerlikaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, Mevlana Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bahattin Adam, KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Torlak, Emniyet Müdürü Hüseyin Namal, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, MEVKA Genel Sekreteri Ahmet Akman, Konya Sanayi Odası ve Konya Organize Sanayi Bölgesi’nin Yönetim Kurulu Üyeleri, KOS Müteşebbis Heyet Üyeleri, çok sayıda kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri katıldı.

Programda konuşan Vali Doğan, bir vali olarak ekonominin çarklarının daha hızlı dönmesi için meseleleri ekonomi öncelikli düşünüp fark oluşturmaya çalıştıklarını söyledi.

Türkiye’nin 2023 vizyonunun ekonomi odaklı düşünmeyi gerektirdiğini belirten Doğan, ekonomi odaklı düşünmenin ve birlikteliğin Konya’nın başarısını da etkilediğini anlatarak, “Bu birliktelik, Konya Sanayi Odası Başkanımızın Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğine Yönetim Kurulu Üyesi seçilmesine, dünyanın en önemli firmalarının Konya’ya yatırım yapmasına, merkezi hükümetin en temel projelerde Konya’nın arkasında durmasına vesile oluyor” dedi.

Vali Doğan, sözlerini helallik isteyerek tamamladı.

AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakcı ise, Konya Milletvekilleri adına bir konuşma yaptı. Kabakcı, Vali Doğan’ın hiçbir zaman bir vitrin derdinin olmadığını, kendi ilkeleriyle Konya’ya hizmet ettiğini söyledi.

Vali Doğan’ın adam gibi adam olduğunu ifade eden Kabakcı, “Vali bey dalı ve gölgesi olan bir arkadaşımızdı. Allah onu milletimize bağışlasın” dedi.

Konya Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Memiş Kütükcü ise, Vali Doğan’ın Konya’ya çok önemli şeyler kazandırdığını ifade ederek, Konya’nın valisiyle, siyasileriyle, üniversiteleriyle, iş adamlarıyla, odalarıyla birlikte çalışmanın bereketini gördüğünü söyledi.

Vali Aydın Nezih Doğan’ın Konya’nın kalbinde sonsuza dek yaşayacağını belirten Başkan Kütükcü, ”Valimiz öncülüğünde Karapınar, Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi ilan edildi. Valimiz, Türkiye’nin ilk Bölgesel İnovasyon Merkezi’nin, Konya Organize Sanayi Bölgemize kazandırılmasında büyük çaba sarf etti, Organize Sanayi Bölgemizin genişleme çalışmaları, bölgemize bir meslek lisesinin ve yurt binasının kazandırılması gibi pek çok konuda göstermiş oldukları gayretlerin şahidiyiz. Konya Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet Başkanı sıfatıyla, her zaman sanayicimizin yanında oldular ve destekleri, bölgemizin yatırım cazibesinin artmasına büyük katkı sağladı. Valimiz sadece akıllarımızda değil, gönüllerde de eserler bıraktı” şeklinde konuştu.

“TOBB’DA KONYA’NIN TAMAMI TEMSİL EDİLECEKTİR“
Birlik ve beraberliğin önemine dikkat çeken Başkan Kütükcü, Konya’nın yakaladığı beraberlik ruhunu bir kutup yıldızı gibi parlak tutarak başarılara imza attığını, Konya’nın Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nde temsil edilme başarısının altında da bu ruhun yattığını söyledi.

Konya’nın birlik ve beraberliğinin mimarı olan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’na teşekkür eden Başkan Kütükcü, “TOBB camiasından çıkmış olan Milletvekillerimiz Kerim Özkul ve Mustafa Kabakcı’ya, Konya’nın TOBB’da temsil edilmesinde büyük gayret sarf eden ve desteklerini esirgemeyen Konya Ticaret Odamızın, Ticaret Borsamızın, Karaman Ticaret ve Sanayi Odamızın değerli başkanlarına, odalarımızın delegelerine ve bu başarının asıl sahibi olan, üreterek bu ülkeye en büyük ödülü veren sanayicilerimize bir kez daha teşekkür ederim. Konya Sanayi Odası, bu görevle birlikte Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nde temsil edilen, Türkiye’deki 2 sanayi odasından biri olma onuruna ulaştı. Bu onur Konya Sanayi Odası nezdinde, Konya Ticaret Odamızın, Konya Ticaret Borsamızın, Karaman Ticaret ve Sanayi Odası ile Borsanın, ilçe oda ve borsalarımızın, tüm Konya’nın onurudur. Bu görevde tabi ki sadece Konya Sanayi Odası’nın değil, ‘Birlikte Konya’yız’ diyerek, tüm Türkiye’ye örnek olan şehrimizin tamamının temsil edileceğini ifade etmek isterim” şeklinde konuştu.

Programda Konya Sanayi Odası ve Konya Organize Sanayi Bölgesi eski Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil de bir konuşma yaparak, Vali Doğan’la çalışma onurunu yaşadıklarını ifade etti ve Doğan’a Konya’ya katkılarından dolayı teşekkür etti.
Kaynak: İHA