Öğrenciler İstanbul Yolcusu

Adıyaman Gökkuşağı Bilgi ve Kültür Evi’nde eğitim gören öğrenciler, İstanbul’un tarihi ve turistik yerlerini görmek için yola çıktı.

Öğrenciler İstanbul Yolcusu
Gökkuşağı Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin, İpekyolu Kalkınma Ajansı’na (İKA) hazırladığı ‘Gökkuşağı Bilgi ve Kültür Evi’ projesi kapsamında yıl içerisinde eğitim alan öğrenciler İstanbul’a geziye götürüldü. 12 ile 17 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek olan İstanbul gezisinde Fatih, Eyüp Sultan, Sultan Ahmet Camilerinin yanı sıra, Topkapı Sarayı, Mısır Çarşısı, Minyatürk gibi yerler gezilerek, boğaz turu yapılacak.

Dernek Başkanı Sezai Yılmaz, İstanbul gezisine 20 kişilik kafilenin katıldığını belirterek, “Amaç öğrencilerimizin sosyal ve kültürel açıdan bilinçli, kendine güvenen, tarih şuuru almış birer bireyler olmalarını sağlamak. Proje kapsamında eğitimin yanında sosyal etkinlikler yaparak öğrencilerin sosyalleşmesini sağlamak istiyoruz. Öğrencilerin aileleri ve çevreleriyle yaşayabilecekleri çatışma ve uyumsuzlukları azaltmak gayesindeyiz” dedi.

Kaynak: İHA