Kırıkkale Üniversitesinden Girişimcilik Kursu

KIRIKKALE - Kırıkkale Üniversitesi, Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü, İş-Kur Kırıkkale İl Müdürlüğü ve KOSGEB ile ortaklaşa yürüteceği ve 75 kursiyerin alınacağı girişimcilik kursu sınavının 14 Ağustos'ta yapılacağı bildirildi.

Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ertuğrul Karakaya, yaptığı yazılı açıklamada, 14 Ağustos'ta Kırıkkale Üniversitesi Hukuk Fakültesi Kocatepe Salonu'nda Saat 10.00'da yapılacak olan seçme sınavında başarılı olan adayların girişimcilik kursuna katılmaya hak kazanacaklarını kaydetti.

Toplam 70 saat sürecek olan kursu başarıyla tamamlayan kursiyerlere girişimcilik sertifikasının verileceğini ifade eden Yard. Doç. Dr. Karakaya, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"Girişimcilik sertifikası alan kursiyerlere ise hazırlayacakları projeyi gerçekleştirebilmeleri için KOSGEB tarafından 30 bin lira karşılıksız kredi verilecektir. Ayrıca kursa devam ettikleri her gün için İŞKUR tarafından kursiyerlere 20 lira ödenecektir."

Yrd. Doç. Dr. Karakaya, derslerin 50 kişilik grubunun Kırıkkale Üniversitesi kampüsünde, 25 kişilik grubunun ise Bahşılı ilçesindeki Fatma Şenses Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu'nda yürütüleceğini belirterek, seçme sınavına İŞKUR'a kayıtlı tüm işsizlerin katılabileceğini ve İŞKUR'a kaydı olmayanların ise en geç sınav saatine kadar İŞKUR'a kayıt yaptırmaları halinde sınava girebileceklerini ifade etti.

Kaynak: AA