Kamlık Köyü Festivali

SAMSUN - Havza ilçesine bağlı Kamlık köyünde, Samsun İli Havza ilçesi Kamlık köyü Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlen Kamlık Köyü Festivali'nin ikincisi gerçekleştirildi.

Dikmen mevkisinde düzenlenen festivale Garnizon Komutanı Yüzbaşı Adem Tol, Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, Bekdiğin Belediye Başkanı Halit Ulusoy, Ilıca Belediye Başkanı Erol Pepeç, Havza Emniyet Müdürü Arıkan Yücedağ, AK Parti Havza İlçe Başkanı Mahmut Karahan, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erkan Acar, dernek yöneticileri, davetliler ve ülke ve il dışında yaşayan köylüler katıldı.

Kamlık Köyü Muhtarı Atilla Turguter, Dernek Başkanı Bahri Gökmen, Havza Belediye Başkanı Murat İkiz festivalin açılışında konuşma yaptı.

Köy Muhtarı Atilla Turguter, konuşmasında köyün tarihi hakkında bilgi verirken, seneye daha farklı bir yerde festivali yapmak için çalışma başlattıklarını söyledi.

Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, ikincisi düzenlenen festivalin ilçenin tanıtımında büyük rol oynadığını belirterek, şunları kaydetti:

"Bu tür festivalleri yapmak mümkün değildir. Emek ister, maddi ve manevi destek ister. Daha düne kadar Karadeniz'in her köyünde değişik festivaller yapılmakta iken Havzamıza bağlı köylerimizde son zamanlarda düzenlenmeye başladılar. Ne kadar Havzalı varsa biz onların ayaklarına kadar gittik. Yurt dışında ilk Hollanda'da olmak üzere Almanya'da da iki Havzalılar gecesi düzenlendi.

Bunlar ilçemizin tanıtımında büyük gelişmedir. Gurbette yaşayan insanlarımızı bir araya getirmek için nerede Havzalı varsa biz onların da ayaklarına gitmeye hazırız. Önümüzdeki yıl Havza Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesine bağlanacak köylerimiz bu sayede mahalle olacak, gelecek sene daha güzel bir alanda festivalin gerçekleştirmek için muhtarımızla birlikte çalışacağız bununda burada sözünü veriyoruz. 50 bin Havzalı burada, 150 bin Havzalı Havza dışında yaşamakta. Bu 50 bin kişi ile dışarıdaki 150 bin Havzalıyı bu festival sayesinde bir araya getirmeliyiz. Bugün görüyorum ki Kamlık Köyü bunu başardı."

Konuşmaların ardından Havza Belediye Başkanı Murat İkiz'e ve bazı katılımcılara festival komitesince plaket takdim edildi.

Festivalde katılımcılara keşkek ikram edildi. Katılımcılar voleybol turnuvası, çekiliş, halk konserleri ile gönüllerince eğelendiler ve piknik yaptılar. Festival kapsamında 2 bin kişilik pişirilen keşkekte 130 kilo bulgur, 15 ördek kullanıldığı belirtildi.

Kaynak: AA