İrak'ta Şiddet Olayları

BAĞDAT - Irak'ın Bakube kentinde meydana gelen patlamada 4 kişinin öldüğü 16 kişinin yaralandığı belirtildi.

AA muhabirinin emniyet kaynaklarından edindiği bilgiye göre, başkent Bağdat'ın kuzeyindeki Bakube kenti el-Cahire bölgesinde meydana gelen patlamada 4 kişi öldü, 16 kişi yaralandı.

Öte yandan Irak'ta Ramazan Bayramı boyunca meydana gelen patlamaları, El-Kaide bağlantılı "Irak ve Şam İslam Devleti" örgütünün üstlendiği belirtildi.

Örgüte yakın sitelerde yer alan açıklamada, Ramazan Bayramı boyunca meydana gelen ve 60'dan fazla kişinin hayatını kaybettiği patlamaların, Irak hükümetine bağlı güçlerin Bağdat'ta Sünnileri hedef alan operasyonlarına yanıt olarak düzenlendiği savunuldu.

Söz konusu operasyonlar kapsamında bölgede "yüzlerce Müslüman'ın" gözaltına alındığı belirtilerek, mahkemede "Müslümanlar aleyhinde şahitlik için baskı yapıldığı ayrıca hükümete bağlı hapishanelerde Müslümanların hakarete ve işkenceye maruz kaldığı" iddia edildi.

Açıklamada, "Irak ve Şam İslam Devleti"nin, eylemleriyle Irak hükümetine "yaptıklarının bedelini ağır ödeyeceği ve ülkede güvenliği sağlayamayacağı" mesajı vermek istediği vurgulandı.

Irak'ın çeşitli kentlerinde bayram süresince düzenlenen bombalı saldırılarda 69 kişi ölmiş 250'yi aşkın kişi yaralanmıştı.

Kaynak: AA