Görme Engelli Bayanlara Yönelik Kur’an Eğitimi

Tavşanlı Müftülüğü ve Rahmet Vakfı öncülüğünde, Tavşanlı Ticaret ve Sanayi Odası ile Türkiye Beyazay Derneği Tavşanlı Şubesi işbirliğinde başlatılan “Gönülden Gören Gözlere Kuran Kursu Projesi”nin yeni döneminin başlatılacağı bildirildi.

Görme Engelli Bayanlara Yönelik Kur’an Eğitimi
Türkiye Beyazay Derneği Ege Bölge Başkanı Ali Rıza Soyaslan, proje ile Türkiye genelinde görme engelli kız öğrencilere Braille alfabesi ile kuran eğitimi verdiklerini bildirdi.

Proje kapsamında sunulan hizmetleri hakkında bilgiler veren Soyaslan açıklamasında şunları söyledi, “Projemiz, Kur’an-ı Kerim eğitimi, engelli ailelerine ve çocuklarına psikolojik destek toplantıları, Fevziye Hanım Kız Kuran Kursu’nda eğitim alan engelsiz öğrenciler ile kaynaşmalarının sağlanması, sesli ilmihal eğitim setlerinden faydalanma, toplum ile bütünleşme eğitimleri ve hayatlarını fiziksel anlamda güçleştiren sorunların çözülmesi gibi hizmetleri içeriyor. Türkiye genelinde, Kütahya ve ilçelerinde olmak üzere 16 yaş ve üzeri, en az okur-yazar, görme engeli bulunan ve kursa katılmak isteyen görme engelli bayanlar, Türkiye Beyazay Derneği Tavşanlı Şubesi ya da Tavşanlı Fevziye Hanım Kız Kur'an Kursu'na başvurabilir. Kursumuza katılmak isteyenlerin Tavşanlı Fevziye Hanım Kız Kuran Kursu ve Türkiye Beyazay Derneği Tavşanlı Şubesi 0 544 457 50 75 no’lu iletişim numaralarını arayarak bilgi edinebilirler.

Vatandaşlardan projenin duyurulması konusunda destek isteyen Soyaslan, “Vatandaşlarımız çevrelerinde görme engelli kadın kardeşlerimiz varsa bize yönlendirsinler, kardeşlerimizin Kur'an ile buluşmalarına vesile olsunlar. Kursumuz yatılı ve ücretsizdir. Allahın izniyle her türlü imkanımız mevcuttur.Kursa katılım sağlayacak görme engelli bayan öğrencilerimizi şimdiye kadar Fevziye Hanım Kız Kur'an Kursu hizmetlerinden memnun olmaları sağlanmıştır. Peygamber efendimizin de görme engelliler için bazı çalışmalar yapmış ve engellilerin mescide gelip gitmelerini kolaylaştıracak yöntemler kullanmıştır. Bu değerlerden yola çıkarak, görme engellilerin haklı taleplerinin karşılanması ve kamuoyunda farkındalık yaratılması için görme engelli bayanlara kabartma yazıyla Kuran-ı Kerim eğitimi projemizin hayırlar getirmesini temenni ediyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA