Doğa, Macera, Spor ve Alternatif Spor Fuarı Antalya'da Yapılacak

ANTALYA - Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, turizmin gelişmesinde iç dinamiklerin de önemli olduğunu belirterek, "İç turizmin gelişmesine bağlı olarak dış turizm de gelişiyor. Hedefimiz 2023 yılına kadar 25 milyon insanımızı gezdirebilmek" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Türkiye Seyahat Acentaları Birliği'nin desteği ile Antalya Fuarcılık İşletme ve Yatırım A.Ş. tarafından 14-16 Kasım 2013 tarihleri arasında Antalya'da düzenlenecek, Atex Doğa, Macera, Spor ve Alternatif Turizm Fuarının tanıtım toplantısı Rixos Downtown'da gerçekleştirildi.

Toplantıda konuşan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, turizmde deniz, kum, güneş üçgeninin dışında alternatifler bulunması gerektiğini, Antalya'da da bu alternatiflerin hepsinin bulunduğunu söyledi.

Yaklaşık 700 bin kişinin bölgeye rafting için geldiğini kaydeden Arıcı, "Bundan elde edilen gelir sadece 1 dolar artsa 700 bin dolar, 2 dolar artsa 1 milyon 400 bin dolar ek gelir elde edilir" dedi.

Turizmin gelişmesinde iç dinamiklerin hayata geçirilmesinin de önemli olduğuna işaret eden Arıcı, bugün Almanya'da 90 milyon nüfus varsa bir yıl içinde bu nüfusun neredeyse tamamının gezdiğini söyledi.

Arıcı, "İç turizmin gelişmesine bağlı olarak dış turizm de gelişiyor. Hedefimiz 2023 yılına kadar 25 milyon insanımızı gezdirebilmek" diye konuştu.

Türkiye'nin turizmde dünyada ilk 10 ülke arasına girmeyi başardığını ifade eden Arıcı, bundan sonraki hedefin ilk 5 veya 3 olması gerektiğini kaydetti.

Havaalanı, hızlı tren, duble yol gibi projelerin bölgelerin ulaşılabilirliğini sağlamanın yanı sıra turizme de büyük katkı sağladığını kaydeden Abdurrahman Arıcı, bakanlık olarak kendilerinin de yerlerinde durmadığını pazar araştırmaları için sürekli yurtdışına gittiklerini söyledi.

-Perge Antik Kenti gece ziyaretine açılmalı

Açık hava müzelerinin özellikleri yaz aylarında aşırı sıcak nedeniyle yeterince gezilemediğini de dile getiren Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Arıcı, bu tür yerlerin gece ziyaretine açılması gerektiğini bildirdi.

Bunlardan birinin de Perge Antik Kenti olduğunu söyleyen Arıcı, "Perge'de benim bile gezmem zor şu anda. Hava karardıktan sonra en az 5 derece fark ediyor. Gerekli ışıklandırma ve güvenlik önlemi alınarak bu bölge gece ziyaretlerine açılabilir" diye konuştu.

AK Parti Antalya Milletvekili Sadık Badak da turizmin "konaklama, acente, ulaşım ve konaklama dışındaki turizm organizasyonları" olmak üzere 4 ayaktan oluştuğunu belirterek, Doğa, Macera, Spor ve Alternatif Turizm Fuarı'nın sektör açısından önemine dikkati çekti.

-Türkiye'de tek fuar

ANFAŞ Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Çalık'ın verdiği bilgiye göre, 14-16 Kasım 2013 tarihleri arasında düzenlenecek ANFAŞ Atex Doğa, Macera, Spor ve Alternatif Turizm Fuarı bu alanda Türkiye'de tek fuar olma özelliği taşıyor.

Fuarda; doğa turizmi, macera turizmi, kongre turizmi, gastronomi turizmi, spor turizmi, eko turizm, yayla turizmi gibi alternatif turizm dallarında hizmet, teknoloji ve malzeme üreten kurum ve kuruluşlar katılacak.

"Binlerce Hayal, Binlerce Zenginlik" sloganıyla yapılacak fuar 3 gün boyunca sektör profesyonelleri, tur operatörleri, seyahat acentaları ve halkın ziyaretine açık olacak. Fuar kapsamında TÜRSAB organizasyonu ile Alternatif Turim Workshop'u da düzenlenecek.

Kaynak: AA