Bosna Hersek'li İmamlar Kütahya'da

Aralarında Baş İmam'ın da bulunduğu Bosna Hersek'in Tesanj şehri heyeti, Kütahya'ya hayran kaldı.

Bosna Hersek'li İmamlar Kütahya'da
Kütahya Müftülüğü'nün misafiri olarak kente gelen Baş İmam Fuad Ömerbasic, 17 imam ile 18 bayan din kültürü öğretmeni, Dönenler ve Ulu Camii'ni ziyaret etti.

Müftü Mustafa Üskülüplü, ziyaretle ilgili yaptığı açıklamada, "Kardeş şehrimiz Tesanj'dan gelen kardeşlerimizi Kütahya'mızda misafir etmekten mutluluk ve onur duymaktayız. Bilindiği gibi, Diyanet İşleri Başkanlığı'nca Kütahya'nın kardeş şehri ilan edilen Bosna Hersek'in Tesanj şehrine, Kütahya halkının yardımlarıyla güzel bir cami yaptırılmıştı. Adına 'Kütahya Camisi' ismi verilen mabed, 14 Temmuz 2012 tarihinde açılmıştı. Tesanj'daki Kütahya Camisi'nin açılışında büyük bir coşku ve heyecan yaşanmıştı. O günü unutmak mümkün mü?" şeklinde konuştu.

Bosna Hersek Tesanj Baş İmamı Fuad Omerbasıc, Kütahya ile kardeş şehir oldukları için çok mutlu olduklarını ve Tesanj şehri halkının selamını getirdiklerini ifade ederek, "Kütahya'yı ne bizler, ne de bizden sonraki neslimiz asla unutmayacak.Kütahya İl Müftüsü Mustafa Üskülüplü ve Kütahyalılar'a şükranlarımızını sunuyoruz"ifadelerini kullandı.

Çini Müzesi, Dumlupınar Üniversitesi ve Tarihi Hisar Kalesi'ni de gezen heyet, şehre hayran kaldı.
Kaynak: İHA