Sen İl Temsilcisi Eriş'den Açıklama

Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Sadi Eriş, "Malum Konfederasyon ve Hükümet arasında imzalanan toplu sözleşme her ne kadar memurlara bir müjde gibi sunulsa da 1 Ocak 2014 günü maaşını alan memurlarımız gerçeklerle yüzleşecektir"

Eriş, yaptığı açıklamada, 2 milyon 400 bin kamu görevlisi, 1 milyon 800 bin emekli olmak üzere toplam 4,2 milyon vatandaşı doğrudan, aileleriyle birlikte 20 milyon kişiyi yakından ilgilendiren toplu sözleşme sürecinin adeta başlamadan bittiğini savundu.

Kapalı kapılar ardında yapılan kirli pazarlıkların ardından memurun bir nevi ölüm fermanına imza atıldığını ileri süren Eriş, şunları kaydetti:

"Hukukun ve ahlaki değerlerin ayaklar altına alındığı bir toplu sözleşme süreci, müzakere edilecek yüzlerce konuya, memurların çözüm bekleyen onlarca sorununa rağmen üstelik yasal süresinden tam 23 gün önce, bütün Türkiye'nin gözleri önünde oynanan bir çadır tiyatrosuyla son buldu. Bu çadır tiyatrosundan, bu kirli oyundan ve gayri ahlaki süreçten çıkan sonucun memurlarımız için neler getirdiği ise adeta bir muammadır. Malum Konfederasyon ve Hükümet arasında imzalanan toplu sözleşme her ne kadar memurlara bir müjde gibi sunulsa da 1 Ocak 2014 günü maaşını alan memurlarımız gerçeklerle yüzleşecektir. Toplu sözleşmede kamu görevlilerinin geneline 2014 yılı için 175 lira brüt artış, 2015 yılı için ise %3 + %3 zam öngörülüyor. Bunun dışında öğretmenlerin eğitim öğretim tazminatları brüt 75 TL+ 75 lira artırılıyor. Başka hiçbir şey yok."

Kaynak: AA