Melek Balbay: 'Çocuklarımıza Haram Yedirmedik'

Ergenekon davasında 34 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılan CHP İzmir Milletvekili Gazeteci Mustafa Balbay için Kuşadası’nda doğum günü kutlaması yapıldı.

Balbay’a Özgürlük Girişimi İzmir Sorumlusu Gürol Saygı ve arkadaşları, Balbay’ın annesi Melek Balbay, babası Fevzi Balbay ve ablası Fidan Çavdar’ı Güzelçamlı beldesinde bulunan yazlık evlerinde ziyaret ederek, hem aileye bayram ziyaretinde bulundular hem de Balbay’ın doğum gününü kutladılar.

Güzelçamlı Belediye Başkanı Özkal Yüksel’in de katıldığı ziyarette konuşan Gürol Saygı, “Biz, Silivri hukuksuzluğunu bilerek oradaydık. Ancak, vicdanen bu kararları kabul etmiyor içimize sindirmiyoruz. Biz, her türlü engellere direneceğiz. Bu hukuksuzlukla yurtseverlerimiz özgür kalıncaya kadar mücadelemize devam edeceğiz” dedi.

Mustafa Balbay’ın Kuşadası'nda yaşayan annesi Melek Balbay ise kararı öğrendiğinde hiç ağlamadığını belirterek şöyle konuştu: "Allah’a havale ettim. Bu dünya padişahlara kalmadı. Hiç kimsenin suçu yok orada. Sitemim şuna var açık görüşü bir saate indirdiler, buna dayanamıyoruz. Biz çocuklarımızı rezil etmedik, eski giydirmedik, haram yedirmedik. Mustafa kimseyi incitmemiştir. Cebinde çakı dahi taşımaz. Biz onları istedikleri yere kadar okuttuk. Basit okumasınlar diye istedikleri yere gönderdik okuttuk.”
Mustafa Balbay’ın babası Fevzi Balbay da sözlerini şöyle sürdürdü: “Sevindirici olan Ergenekon davası kapandı. Ergenekon'dan hiçbir suç bulamadılar. Diğer davası da bitti gitti, şimdi bir evrakları kaldı."
Kaynak: İHA